Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Boodschappen betalen
Icoon telefoon
Contact met Zozijn

Hoe ga ik om met mijn geld?


Vandaag met Pieter boodschappen gedaan bij de Jumbo. Zo mooi om te zien hoe trots hij was toen hij zelf kon betalen……

Wat misschien zo gewoon lijkt om te doen, is voor onze cliënten niet altijd zo vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld het doen van de dagelijkse boodschappen. Maar ook wat dit vervolgens kost en hoe je bij de kassa afrekent. Bij de cursus ‘Boodschappen doen’ bij de Zozijn School komt dit allemaal aan bod. We proberen de cursist bewust te maken van de waarde van geld en wat je bijvoorbeeld zoal kunt kopen van een bepaald bedrag.

Pieter volgt op dit moment de cursus ‘Boodschappen doen’. Samen met trainer Ilonka leert hij wekelijks door middel van allerlei activiteiten en spelvormen wat de waarde is van geld en wat je hiervoor kunt kopen.

Hij leerde over de waarde van geld door onder andere online spelletjes te doen. Samen keken Ilonka en Pieter ook reclamefolders na om te zien wat je allemaal kunt kopen van een bepaald bedrag. Ook leerde hij de waarde van de verschillende munten en briefgeld beter kennen. Als iets €5,50 kost moest Pieter zelf dit bedrag aan munten en/of briefgeld erbij leggen. Voor Pieter is het ook fijn om te weten hoe het werkt in een restaurant of café. Zo gingen ze samen naar een café en bekeken daar een menukaart om een idee te krijgen wat je bijvoorbeeld kunt kopen voor €2,50.

Vandaag was een extra leuke dag voor Pieter, want hij mocht voor het eerst zelf betalen bij de kassa. En wat is hij trots dat hij dat nu zelf kan! Voor mij als trainer weer een moment met een gouden randje. Dit is waar wij als trainers het voor doen. Wat een geweldige baan hebben wij toch!

Boodschappen betalen