Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Medewerker onderzoek advies en behandeling NAH
Icoon telefoon
Contact met Zozijn

Onderzoek, advies en behandeling voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH)


Vragen en advies

Iedereen met NAH kan met zijn of haar vragen terecht bij Zozijn - Op Pad. Dat geldt ook voor de naasten met iemand met NAH. Soms is een vraag niet meteen duidelijk. Zozijn - Op Pad biedt dan een kortdurend, afgebakend traject van vraagverheldering. Samen met jou en andere betrokkenen wordt de vraag verduidelijkt, zodat gericht begeleiding kan worden gezocht.

Ligt het complexer dan één concrete hulpvraag, dan biedt Zozijn - Op Pad een traject van onderzoek en diagnostiek. Dit kan bijvoorbeeld door middel van observaties of door een kort begeleidingstraject. 

Zozijn - Op Pad is een vraagbaak voor iedereen die te maken heeft met NAH. In veel gevallen kan Zozijn - Op Pad zelf de vraag beantwoorden. Is dat niet mogelijk, dan weet Zozijn - Op Pad naar wie het beste doorverwezen kan worden. 

Zozijn - Op pad heeft een expertiseteam dat andere organisaties adviseert bij de begeleiding van mensen met NAH. Zozijn - Op pad ziet samenwerking met andere organisaties als een belangrijke voorwaarde om maatwerk te leveren.

Een kind met NAH vraagt specifieke begeleiding. Zozijn - Op Pad biedt deze specifieke begeleiding. En heeft zelfs een landelijk opererend expertiseteam. Het is een team van deskundigen dat landelijk opereert en kan worden ingeschakeld voor advies en begeleiding rond kinderen met NAH. 

Werkwijze

Binnen Zozijn - Op Pad werken we met het begeleidingsmodel 'Hooi op je vork'. Dit model is speciaal ontwikkeld voor mensen met NAH. Met deze methodiek, krijg je onder andere antwoorden op vragen als 'Hoe krijg ik mijn leven weer op orde, wat wil ik bereiken en hoe houd ik grip op mijn leven'? Voor kinderen werken we met 'Eigen weg' en 'Brainstars'. Dit zijn methodieken die speciaal gericht zijn op kinderen.

Binnen de dagbesteding wordt gewerkt met de Ronnie Gardiner Methode, kortweg RGM. Het is een oefenmethode voor de hersenen. Hierbij maak je op het ritme van de muziek bewegingen. Bij elke beweging hoor je een symbool en een klank, die te zien zijn op een scherm. Deze bewegingen leveren meerdere verbeteringen op bij bijvoorbeeld concentratie, coördinatie, geheugen, zelfvertrouwen energieniveau en conditie. 

'Wie aan RGM doet, kan er in het dagelijks leven baat bij hebben'.

De RGM wordt gegeven door beoefenaars die hiervoor zijn opgeleid en gecertificeerd. RGM kan in een groep beoefend worden maar ook individueel. Krijg een indruk van de Ronnie Gardiner Methode:

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/mJsrXgtXixI

Behandelprogramma Hersenz

Zozijn - Op Pad biedt het behandelprogramma Hersenz aan mensen met een niet- aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten. 

Lees alles over Hersenz.

Meer informatie?

Wil je meer weten over niet-aangeboren hersenletsel en onze dienstverlening of over methoden die wij gebruiken? Neem gerust contact met ons op. 

Of download de brochure 'Grip op je leven' met uitgebreide informatie over onze complete dienstverlening voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Meer over RGM kunt lezen in onze folder Ronnie Gardiner Methode (RGM) en op deze site bij  werk en dagbesteding voor mensen met een niet - aangeboren hersenletsel.

  • Hersenz Logo Klein Behandelprogramma Hersenz

    Hersenletsel na een ongeval, hersenbloeding of door een hersentumor kan je leven enorm veranderen. Je kunt het gevoel krijgen dat je de grip op je leven kwijt bent. Wij zijn gespecialiseerd in de omgang met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH). We helpen je weer grip op je leven te krijgen. We maken hierbij onder andere gebruik van bewezen behandelmethoden zoals Hersenz.