088- 5753000

Cliënten doen mee met ‘Samen Doetinchem’ en ontvangen certificaat

7 juli 2017
Samen Doetinchem 01

'Samen Doetinchem' is een taalproject waarin vluchtelingen met een verblijfsvergunning activiteiten ondernemen met onder andere ouderen en mensen met een beperking. Cliënten van Werk & Dagactiviteiten Doetinchem doen hier aan mee. Wethouder Frans Langeveld reikte op 6 juli jl. een certificaat van deelneming aan hen uit.

Samen Doetinchem 02

De statushouders doen tijdens dagbesteding bij Zozijn mee met (taal)spelletjes voor cliënten en oefenen zo de Nederlandse taal. Ook begeleiden ze cliënten die in een rolstoel zitten naar de markt of gaan ze mee wandelen.

Wethouder Langeveld hield een toespraak over het project. Vervolgens tekenden de statushouders die deelnemen aan de taalschool van het Graafschap College een participatieverklaring. Als dank voor hun bijdrage aan het project kregen daarna cliënten van dagbesteding de Huet een mooi certificaat overhandigd.

Het project 'Samen Doetinchem' is opgezet in een samenwerkingsverband van Graafschap Re-integratie, de Doetinchemse voetbalclub DZC '68, Zozijn en de Gemeente Doetinchem.

Zozijn
Postbus 10
7390 AA Twello
T 088- 5753000
Hoofdkantoor: Molenallee 50, 7384 AN Wilp