Icoon telefoon Bel ons
niet aangeboren hersenletsel, NAH

Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH)


Wat is NAH?

NAH staat voor niet-aangeboren hersenletsel. Dat kan ontstaan na bijvoorbeeld een ongeval, hersenbloeding, hersentumor of zuurstofgebrek. NAH kan je leven enorm veranderen. Er zijn zichtbare gevolgen zoals bijvoorbeeld verlamming maar vooral onzichtbare gevolgen kunnen voor je zelf en anderen lastig zijn. Gevolgen van NAH zijn onder meer: geheugenproblemen, slaapproblemen, moeite met het vinden van woorden, weinig overzicht, oriëntatieproblemen, vervlakking van emoties, weinig energie, prikkelbaarheid, impulsief gedrag, moeite in de omgang met anderen, depressie of juist overenthousiast gedrag.

Door één of meer van deze gevolgen van NAH kunt je het gevoel krijgen dat je de grip op je leven kwijt bent.

Zozijn - Op Pad

Zozijn - Op Pad is de sector van Zozijn die gespecialiseerd is in NAH. Wij helpen hoe om te gaan met de gevolgen van NAH en weer grip op je eigen leven te krijgen. Wij bieden begeleiding aan volwassenen, kinderen en jongeren met NAH, én jouw naasten. We begeleiden thuis, op het werk of elders. Bekijk de mogelijkheden: 

Boek: verhalen en uitleg over niet-aangeboren hersenletsel

boek-Hersenz.jpg

Het boek 'Een lepel in de soep' biedt een handreiking aan mensen met NAH, verwanten, mantelzorgers, vrijwilligers en (semi-)professionals.

Lees meer over het boek en hoe je het boek kan bestellen. 

NieuwsPad: gratis uitgave over niet-aangeboren hersenletsel

nieuwspad_cover.png

NieuwsPad verschijnt twee keer per jaar en is een gratis uitgave van Zozijn - Op Pad. Wilt u NieuwsPad gratis ontvangen?

Vul het aanmeldformulier in

Volg Zozijn - Op Pad op Facebook

Zozijn - Op Pad heeft een Facebook pagina voor iedereen die geïnteresseerd is in NAH. Wij delen ervaringsverhalen, informatie, nieuws, activiteiten en weetjes over NAH met u.

Ga naar Zozijn - Op Pad op Facebook.

Zozijn - Op Pad en NAH cafés

Zozijn - Op Pad is actief betrokken bij NAH-cafés in Nijmegen, Wijchen, Doetinchem en Zevenaar (NAH café voor jongeren). 

Volg onze Facebookpagina voor aankondigingen.

Brochure

Download de brochure 'Grip op je leven' met uitgebreide informatie over onze complete dienstverlening voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).