Icoon telefoon Bel ons
Icoon telefoon
Contact met Zozijn

Werk en dagbesteding voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH)


Wanneer je een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebt, kun je bij ons veel uiteenlopende vormen doen van werk van dagbesteding. De werkzaamheden en activiteiten kunnen heel divers zijn en worden afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. We vinden het belangrijk dat jij je kan ontwikkelen en zoveel mogelijk eigen regie kunt behouden, bijvoorbeeld in wat je doet en welk tempo. 

Dagbesteding

Zozijn - Op Pad heeft twee activiteitencentra waar je voor dagbesteding terecht kunt: 

Op onze activiteitencentra kan je verschillende activiteiten doen. Onder meer creatieve activiteiten, schilderen onder leiding van kunstenaars, werken met de computers of meedoen met de Ronnie Gardiner Methode (RGM). Dit is een bewegingsmethode waarmee je je hersenen traint. De dagbesteding is ook een plek waar je andere mensen met NAH kunt ontmoeten en ontspannen samen kunt zijn. 

We kijken met jou wat je wensen, mogelijkheden en ontwikkelingswensen zijn. 

Werk en begeleiding van een jobcoach

Als je een niet-aangeboren hersenletsel hebt (NAH) kun je vaak niet meer werken zoals je dat eerder gewend was. Je kunt daarom bij Zozijn gebruik maken van een jobcoach. Een jobcoach van Zozijn - Op Pad kan je helpen en begeleiden met wat voor jou mogelijk is. 

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Coaching op de werkplek voor behoud van werk
  • Coaching op een onbetaalde werkplek zoals vrijwilligerswerk, stage of werkervaringsplek.
  • Coaching naar een passende daginvulling zoals een hobby, een activiteit in het verenigingsleven of naar een activiteitencentrum, zorgboerderij of kunstatelier.
  • Een combinatie van genoemde mogelijkheden met activiteiten op één van de activiteitencentra van Op Pad. Deze activiteitencentra zijn speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Onze jobcoaches hebben hun netwerk in Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant.

Om passend werk voor jou mogelijk te maken werkt Zozijn-Op Pad samen met de Zozijnschool, het Zozijn Zorglab, vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke organisaties en bedrijven. 

Wil je graag in contact komen met een jobcoach? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over wat een jobcoach voor jou kan betekenen? Lees dan het verhaal van jobcoach Bernadet van Dijk

Indicatie

Voor dagbesteding heeft u een Wmo beschikking of Wlz indicatie nodig. Een beschikking of indicatie bepaalt hoeveel en wat voor soort zorg nodig is. Heb je nog geen indicatie of beschikking dan helpen wij je graag op weg.

Brochure

Download de brochure 'Grip op je leven' met uitgebreide informatie over onze complete dienstverlening voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Download de folder werk en dagbesteding

Download de folder Ronnie Gardiner Methode (RGM)

Download de folder Zorglab


Locaties bij jou in de buurt