Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Danique en John doen zelf hun taken na een cursus van de Zozijn school

Het verhaal van Danique en John

Danique werkt in een kantine. Er komen nieuwe werktaken bij en dat vindt ze lastig, "Daar word ik ‘hieperdepiep’ van in mijn hoofd." John wilde winkelmedewerker worden en ''Dat is me gelukt!"

Cliënt aan het werk in bar

Zelf de lunchkar klaarzetten met Mijn Eigen Plan op de IPad

Danique werkt in een kantine. Er komen nieuwe werktaken bij en dat vindt ze lastig, "Daar word ik ‘hieperdepiep’ van in mijn hoofd."
Trainer Ursula van de Zozijn School helpt Danique met haar taken. En ze leert haar omgaan met de IPad, waarop ze in de app Mijn Eigen Plan precies ziet wat ze moet doen. Als Danique 's ochtends binnenkomt, staat er een tablet klaar voor haar. Daarop ziet ze een duidelijke dagplanning met pictogrammen, foto’s en ook een stappenplan. Elke taak is uitgewerkt in stappen met afbeeldingen erbij. Danique maakt nu elke maandag en dinsdag de koffie- en lunchkar klaar, van het klaarzetten tot het opruimen. "Dit is fijn voor mij. Ik kan mijn eigen ding doen. Er zijn vaste taken en ik weet wanneer ik klaar ben. Nu is het leuk en makkelijker''.

De planningen zijn helemaal afgestemd op het niveau en de taken van Danique. Danique bekijkt haar taak op de tablet en gaat daarna aan de slag. Als ze klaar is, loopt ze terug en vinkt ze af wat ze gedaan heeft. Op naar de volgende taak.

Zelf de winkelkassa klaar maken met de geldkaart

 “Ik wilde winkelmedewerker worden en dat is me gelukt!" John werkt bij een boerderij met een winkel. Hij voert de dieren en werkt in de kas. Sinds kort is hij ook winkelmedewerker. "Dat wilde ik graag. Daarom kwam de Zozijn School. Ik leerde welke groenten we verkopen. En hoe ik met klanten kan omgaan en hoe de kassa werkt. Elke ochtend moet ik het wisselgeld in de kassa klaar maken. Dat vond ik in het begin moeilijk. Daarom heeft trainer Pauline een kaart gemaakt met plaatjes van geld. Daar leg ik het geld op. Zo kan ik het nu zelf tellen."

Meer verhalen