Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Icoon telefoon
Contact met Zozijn

Onderwijs voor kinderen met een beperking


Elk kind kan zich bij Zozijn een leven lang ontwikkelen en blijven leren. Met een lichte of een ernstige beperking: ontwikkelen en leren faciliteren en stimuleren we. Door het geven van bijvoorbeeld extra ondersteuning of behandeling.

Dagbehandeling

Je kind kan een dagdeel of een aantal dagdelen terecht bij een orthopedagogisch centrum van Zozijn. Sommige kinderen bezoeken het centrum in combinatie met de reguliere opvang of peuterspeelzaal in de buurt of gezinsondersteuning thuis. Het orthopedagogisch centrum biedt je kind een veilige basis om zich te ontwikkelen. Een coördinerend pedagogisch ondersteuner en een orthopedagoog en /of psycholoog maken in overleg met jou als ouder/verzorger een zorgplan dat specifiek gericht is op je kind. In dat plan wordt vastgelegd op welke wijze de ontwikkeling van je kind gestimuleerd wordt en welke ondersteuning en behandeling daarvoor nodig is. Het plan wordt regelmatig met jou als ouder besproken en indien nodig aangepast.

Begeleiding en zorg in onderwijs

Kinderen willen het liefst in hun eigen omgeving naar school. Elk kind heeft recht op onderwijs en onderwijs draagt bij aan de ontwikkeling van je kind. Heeft je kind naast onderwijs aanvullende ondersteuning, zorg of begeleiding nodig om tot ontwikkeling/leren te komen? Dan kan Zozijn hieraan bijdragen.

Bijvoorbeeld bij het aanleren van (sociale) vaardigheden, de communicatie en wisseling van taken in de dagelijkse routine, de persoonlijke verzorging, of de medische zorg. Pedagogisch medewerkers van Zozijn komen hiervoor op afgesproken tijden op school. Niet alleen bij het reguliere (basis)onderwijs maar ook bij het speciaal onderwijs. Wil je weten op welke scholen in Gelderland en Overijssel we begeleiding en zorg bieden? Neem contact met ons op. Om je alvast een indruk te geven maakten we dit filmpje:

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/d2YUyuNaY34

Past de onderwijsomgeving niet (meer) bij je kind dan is er de mogelijkheid onderwijsondersteuning op een zorglocatie van Zozijn aan te bieden. 

Daniël de Brouwerschool 

De Daniël de Brouwerschool biedt speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen van 4 tot 20 jaar. De school stelt zich tot doel om ieder kind tot volle ontplooiing te laten komen. De school staat op het landgoed De Lathmer in Wilp en behoort tot de Stichting Zozijn. De Daniël de Brouwerschool is een streekschool: kinderen uit de hele regio gaan naar deze school. Kijk hier voor meer informatie.


Locaties bij jou in de buurt