Werk en dagbesteding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Wanneer je niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebt, kun je bij ons veel uiteenlopende vormen doen van werk van dagbesteding. De werkzaamheden en activiteiten kunnen heel divers zijn en worden afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. We vinden het belangrijk dat jij je kan ontwikkelen en zoveel mogelijk eigen regie kunt behouden, bijvoorbeeld in wat je doet en welk tempo.
Dagbesteding
Zozijn - Op Pad heeft twee activiteitencentra waar je voor dagbesteding terecht kunt:
Op onze activiteitencentra kan je verschillende activiteiten doen. Onder meer creatieve activiteiten, schilderen onder leiding van kunstenaars, werken met de computers of meedoen met de Ronnie Gardiner Methode (RGM). Dit is een bewegingsmethode waarmee je je hersenen traint. De dagbesteding is ook een plek waar je andere mensen met NAH kunt ontmoeten en ontspannen samen kunt zijn.
We kijken met jou wat je wensen, mogelijkheden en ontwikkelingswensen zijn.
Werk en begeleiding van een jobcoach
Als je niet-aangeboren hersenletsel hebt (NAH) kun je vaak niet meer werken zoals je dat eerder gewend was. Je kunt daarom bij Zozijn gebruik maken van een jobcoach. Een jobcoach van Zozijn - Op Pad kan je helpen en begeleiden met wat voor jou mogelijk is.
Er zijn verschillende mogelijkheden:
- Coaching op de werkplek voor behoud van werk
- Coaching op een onbetaalde werkplek zoals vrijwilligerswerk, stage of werkervaringsplek.
- Coaching naar een passende daginvulling zoals een hobby, een activiteit in het verenigingsleven of naar een activiteitencentrum, zorgboerderij of kunstatelier.
- Een combinatie van genoemde mogelijkheden met activiteiten op één van de activiteitencentra van Op Pad. Deze activiteitencentra zijn speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
Onze jobcoaches hebben hun netwerk in Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant.
Om passend werk voor jou mogelijk te maken werkt Zozijn-Op Pad samen met de Zozijnschool, het Zozijn Zorglab, vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke organisaties en bedrijven.
Contact
Wil je graag in contact komen met een jobcoach? Neem dan contact met ons op.
Meer weten?
Meer weten over wat een jobcoach voor jou kan betekenen? Lees dan het verhaal van jobcoach Bernadet van Dijk
Indicatie
Voor dagbesteding heeft u een Wmo beschikking of Wlz indicatie nodig. Een beschikking of indicatie bepaalt hoeveel en wat voor soort zorg nodig is. Heb je nog geen indicatie of beschikking? Dan helpen wij je graag op weg.
Brochures
- Download de brochure 'Grip op je leven'Uitgebreide informatie over onze complete dienstverlening voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).
- Download de folder werk en dagbesteding
- Download de folder Ronnie Gardiner Methode (RGM)
- Download de folder Zorglab
Locaties bij jou in de buurt
-
Dagbesteding van Op Pad: kleinschalig, maatwerk en gespecialiseerd in NAH
"Dagbesteding geeft mensen weer structuur in hun leven en een nieuwe daginvulling", zegt persoonlijk begeleider Sandra de Lange, werkzaam op het AC in Doetinchem. "We kijken naar persoonlijke behoefte. Waarin wil iemand zich ontwikkelen? Welke vaardigheden wil iemand (opnieuw) leren? Sommige cliënten hadden voor hun hersenletsel een hobby, die ze graag weer willen oppakken. Daar kunnen we hen dan in begeleiden. Dagbesteding bij Zozijn Op Pad is echt maatwerk: we bieden dat waar de cliënt graag aan wil werken."
-
Door Brain@Work weer grip op leven met hersenletsel
In augustus van dit jaar startte Zozijn Op Pad met het nieuwe programma Brain@Work. Dit programma gaat in op die leefgebieden waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel problemen ervaren. Het biedt handvatten om daarmee om te gaan en meer grip op je leven te krijgen.