Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Verhalen van cliënten, hun verwanten, vrijwilligers en medewerkers


 • Jeroen heeft hersenletsel en krijgt wekelijks training

  Jeroen Lubbers (42) woont op De Leest in Zutphen. Dit is een woning van Zozijn Op Pad, waar mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) naast woonzorg ook verpleging krijgen. Jeroen krijgt één keer per week een half uur sport en bewegen van sport-pedagogisch medewerker Frank de Croon.

 • Inzicht en meer rust

  Anneke Eshuis (38) rondde onlangs de naastenmodule van behandelprogramma Hersenz af. Haar man Rick (42) kreeg twee jaar geleden zijn tweede herseninfarct, met ingrijpende gevolgen. Anneke kijkt met een goed gevoel terug op de naastenmodule. "Met name ook het contact met lotgenoten ervaarde ik als erg waardevol."

 • Zelfstandig werken

  Wilco werkt 3 dagen per week bij Kook & Service. Hij werkt in de keuken. Daar helpt hij bij het bereiden van de maaltijden voor woningen van Zozijn. Hij heeft het erg naar zijn zin op het werk.

 • Ik help graag anderen

  “Ik vind het fijn dat ik op mijn werk anderen kan helpen, én dat het gezellig is. Daarom vind ik mijn werk bij Kook & Service ook zo leuk."

 • Ik ben hier blij

  Ton komt 4 dagen per week op dagcentrum De Berke: “Ik ben hier erg blij."

 • Alonso en Timo doen belangrijk werk voor FC Winterswijk

  Alonso werkt alweer een tijdje bij FC Winterwijk. Dat is zijn cluppie want daar voetbalt hij zelf in het G-team. “Ik werk 1 dag per week bij FC Winterswijk. Maar in het weekend doe ik hier ook allerlei klusjes. Ik ken hier namelijk veel mensen en voetbal zelf bijna ieder weekend hier."

 • Diana Tadema Diana, vrijwilliger bij de Barnte in Twello

  Vrijwilligers. Ze zijn ontzettend waardevol voor Zozijn en maken op veel plekken het leven van cliënten een beetje mooier. Dit keer in de spotlights: Diana van der Werff.

 • Hier heb ik rust en stabiliteit

  Ik woon bij Weitje van Gieling. Dat geeft mij rust en stabiliteit. Bij mijn geboorte heb ik namelijk hersenletsel opgelopen. Daardoor heb ik moeite met het verwerken van veel en complexe informatie. De ambulante begeleiders van Weitje van Gieling helpen mij wanneer ik ingewikkelde dingen moet regelen. Zoals bijvoorbeeld het afsluiten van een verzekering of wanneer ik een vakantie wil boeken.

 • Aan de slag met mijn veranderde brein

  Raymond ter Beest (51) heeft niet-aangeboren hersenletsel als gevolg van een hersenembolie. Na zijn revalidatie startte hij met behandelprogramma Hersenz. Onlangs rondde hij de laatste module daarvan af, getiteld 'Aan de slag met mijn veranderde brein'. "Ik heb veel van deze module geleerd. Mede doordat de behandeling in een groep was."