Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Medewerker met cliënt (kind) aan tafel kindercentrum 't Kempske Terborg
Icoon telefoon
Contact met Zozijn

Logeren voor kinderen met een beperking


Soms heb je als ouder of verzorger van een kind met een verstandelijke en/of ernstig meervoudige beperking even een adempauze nodig.
Wij kunnen de zorg tijdelijk van je overnemen. Voor een paar uur, een dag of enkele dagen. Zo kun je jouw zorgtaak even loslaten. 

Als je kind bij Zozijn logeert komt het even in een andere, maar toch vertrouwde veilige en huiselijke omgeving. En het geeft je als ouder/verzorger de tijd om op adem te komen. Logeren kan bij een speciaal logeergezin of een logeerhuis. In het weekend, doordeweeks of in de vakantie. Samen gaan we op zoek naar een logeerhuis of logeergezin waarmee het klikt.

Logeren in een logeerhuis

Je kind kan logeren in één van de logeerhuizen van Zozijn. Het logeerhuis biedt een huiselijke, gezellige omgeving voor een kleine groep kinderen. De medewerkers weten hoe ze je kind een leuke tijd bezorgen. Ze zijn opgeleid in het begeleiden van een kind met een ontwikkelingsprobleem. We hebben logeerhuizen op verschillende plekken: in DoetinchemRaalte en in Wilp bij Het Schild en Het Fort. Graag geven we je een inkijkje in één van onze logeerhuizen: 

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/-Qnp8CsqiSo

Logeren bij logeerouders

Je kind kan logeren bij logeerouders. Door regelmatig te logeren ervaart je kind hoe het is om bij logeerouders en/of in een ander gezin te zijn. Ook kun je zelf logeerouder worden. Lees het verhaal van Bernadet, logeerouder. Of de ervaringen van deze logeerouders. En bekijk het filmpje over wat logeren voor een kind, zijn/haar ouders en de logeerouders betekent: 

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/gMmNRygUn1c

Download de informatiekaart voor meer informatie.

Brochure

Download de brochure 'Zorgen om uw kind' met uitgebreide informatie over onze zorg, ondersteuning en behandeling voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met een ontwikkelingsprobleem.


Locaties bij jou in de buurt