Icoon telefoon Bel ons
Medewerker met cliënt (kind) aan tafel kindercentrum 't Kempske Terborg
Icoon telefoon
Contact met Zozijn

Logeren voor kinderen met een beperking


Soms heb je als ouder of verzorger van een kind of volwassene met een verstandelijke of ernstig meervoudige beperking even een adempauze nodig.
Wij kunnen de zorg tijdelijk van je overnemen. Voor een paar uur, zodat je jouw zorgtaak even los kunt laten, voor een dag of voor een weekend. 

Als je kind bij Zozijn logeert komt het even in een andere, maar toch vertrouwde veilige en huiselijke omgeving. En het geeft je als ouder de tijd om op adem te komen. Logeren kan bij een speciaal logeergezin of logeerhuis. Voor een weekend, doordeweeks of in de vakantie. Samen gaan we op zoek naar een logeerhuis of logeergezin waarmee het klikt.

Logeren in een logeerhuis

Je kind kan logeren in één van de logeerhuizen van Zozijn. Zo'n logeerhuis biedt een huiselijke, gezellige omgeving voor een kleine groep kinderen. De medewerkers weten hoe ze je kind een leuke tijd bezorgen. Ze zijn opgeleid in het begeleiden van een kind met een ontwikkelingsprobleem. We hebben logeerhuizen op verschillende plekken: in DoetinchemRaalteVoorst en in Wilp bij Het Schild en Het Fort. 

Logeren in een logeergezin

Je kind kan logeren in een logeergezin. Door regelmatig te logeren bij een logeergezin ervaart je kind hoe het is om in een ander gezin te zijn. Ook kun je zelf logeergezin worden. Hierover vertelt Bernadet, moeder van een logeergezin. Download de informatiekaart Logeergezin worden

Brochure

Download de brochure 'Zorgen om uw kind' met uitgebreide informatie over onze zorg, ondersteuning en behandeling voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met een ontwikkelingsprobleem.


Locaties bij jou in de buurt