Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Onderzoeksprogramma


Binnen Zozijn worden jaarlijks veel onderzoeken uitgevoerd. Kleinschalig, met b.v. een mbo-stagiair, binnen één voorziening, tot organisatiebreed door b.v. een universiteit. Bijna altijd maakt iedereen bij Zozijn vervolgens gebruik van de resultaten van deze onderzoeken. Zozijn werkt onder meer samen met Saxion, verschillende opleidingen vanuit de HAN en met het lectoraat ethiek van de HAN. Afhankelijk van het onderwerp kan er ook samengewerkt worden met andere partijen.

Kennis en dagelijkse praktijk

Zozijn vindt het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan en dat de kennis wordt gebruikt in de dagelijkse praktijk. De Toetsing & Advies Commissie Onderzoek (TACO) van Zozijn streeft er daarom naar om zoveel mogelijk onderzoeken te presenteren die binnen Zozijn uitgevoerd zijn of worden. Zo kan iedereen daarvan leren of ze gebruiken om verder onderzoek te doen.

De commissie beoordeelt ook voorstellen voor wetenschappelijk opgezette onderzoeken en/of adviseert desgewenst over (kleiner opgezette) onderzoeksvragen en -voorstellen. 

Meer informatie

Heb je een vraag? Wil je advies over een eigen onderzoek? Neem gerust contact op: onderzoek@zozijn.nl (Ivo Veldman of Geerke Simons).

Lees ook over het onderzoek van Zozijn gedragswetenschapper Matthijs Heijstek Onderzoek naar stress bij mensen met een ernstige verstandelijke beperking.