Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
niet aangeboren hersenletsel, NAH

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)


Wat is NAH?

NAH staat voor niet-aangeboren hersenletsel. Dat kan ontstaan na bijvoorbeeld een ongeval, hersenbloeding, hersentumor of zuurstofgebrek. NAH kan je leven enorm veranderen en de gevolgen kunnen heel divers zijn. Gevolgen van hersenletsel zijn soms zichtbaar maar vaak ook niet. En niet alle gevolgen zijn direct merkbaar maar worden pas na verloop van tijd duidelijk. Voorbeelden van gevolgen van hersenletsel kunnen bijvoorbeeld zijn: geheugenproblemen, slaapproblemen, woordvindingsproblemen, weinig overzicht, oriëntatieproblemen, vervlakking van emoties, weinig energie, prikkelbaarheid, impulsief gedrag, moeite in de omgang met anderen, depressie of juist overenthousiast gedrag.

Dat kan zowel voor jezelf gelden als voor je omgeving. Want NAH krijg je nooit alleen. Omdat NAH is niet altijd goed herkenbaar is, kunnen er complexe problemen ontstaan. Het zoeken naar de juiste hulp kan dan lastig zijn.

Zozijn - Op Pad

Zozijn - Op Pad is de sector van Zozijn die gespecialiseerd is in NAH. Wij helpen jou en je naasten weer grip op je eigen leven te krijgen en om te gaan met de gevolgen van NAH. Onze begeleiding is er voor volwassenen, kinderen en jongeren met NAH, én hun naasten. We begeleiden thuis, op het werk of elders. 

Bekijk de mogelijkheden

Brochure

Download de brochure 'Grip op je leven' met uitgebreide informatie over onze complete dienstverlening voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Boek: verhalen en uitleg over niet-aangeboren hersenletsel

boek-Hersenz.jpg

Het boek 'Een lepel in de soep' biedt een handreiking aan mensen met NAH, verwanten, mantelzorgers, vrijwilligers en (semi-)professionals.

Lees meer over het boek en hoe je het boek kan bestellen.

NieuwsPad: gratis uitgave over niet-aangeboren hersenletsel

nieuwspad_cover.png

NieuwsPad verschijnt twee keer per jaar en is een gratis uitgave van Zozijn - Op Pad. Wil je NieuwsPad gratis ontvangen?

Vul het aanmeldformulier in

Nieuwsbrief Zozijn Op Pad voor professionals

Wil je de digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Volg Zozijn - Op Pad op Facebook

Zozijn - Op Pad heeft een Facebook pagina voor iedereen die geïnteresseerd is in NAH. Wij delen ervaringsverhalen, informatie, nieuws, activiteiten en weetjes over NAH met u.

Ga naar Zozijn - Op Pad op Facebook.

Zozijn - Op Pad en NAH cafés

Zozijn - Op Pad is actief betrokken bij NAH-cafés in Nijmegen, Wijchen, Doetinchem en Zevenaar (NAH café voor jongeren). 

Volg onze Facebookpagina voor aankondigingen.

cappuccino