Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Natasja verkeersles op de fiets
Icoon telefoon
Contact met Zozijn

Zozijn School


Leren gaat het beste als een cursist het geleerde meteen kan toepassen thuis, tijdens de dagbesteding of op het werk. Daarom geeft de Zozijn School niet alleen cursussen op de regiokantoren, maar ook zoveel mogelijk op de woning, op de dagbestedingsplek of op het werk. 

Op maat 

De trainer zorgt ervoor dat de cursus altijd zoveel mogelijk aansluit bij de cursist en wat hij/zij wil leren. De omgeving van de cursist, familie, verwanten, ondersteuners en collega's nemen we hierin mee, zodat cursisten het geleerde ook in de praktijk zoveel mogelijk blijven toepassen.

Ook voor EMB Voor mensen met een ernstige meervoudige beperking biedt de Zozijn School cursussen op het niveau van lichaamsgebonden ervaren. Zo wordt er gewerkt met de methodieken "Ervaar het maar" en "Doedels".

Kortom

De Zozijn School geeft cursussen waarmee je zelfstandig(er) wordt in je werk en in het dagelijks leven. Dat kan met of zonder hulp van familie, vrijwilligers of ondersteuners. Daarnaast geven we cursussen Ervaren & beleven voor mensen die meer zorg nodig hebben.

Leren wat jij wilt!

Wij geven cursussen op locaties van de Zozijn School, op de woning en ook op je werk. Dan kun je oefenen op de juiste plek. De cursussen maken we op maat, zodat je leert wat past bij jouw interesses en mogelijkheden. Aan het eind van een cursus krijg je een Bewijs van deelname.

We geven cursussen rondom de volgende thema's:

 • Ik kan het zelf (over zelfstandigheid in het dagelijks leven)
 • Gezondheid 
 • Digitale vaardigheden 
 • Omgang en contact maken met anderen
 • Taal & zo
 • Op je werk 

Cursusboek

Download het Cursusboek van de Zozijn School.

Een cursus doen?

Heb je interesse in een cursus? Meld je dan aan via: zozijnschool@zozijn.nl.

Wat kost een cursus?

Zozijn wil iedere cliënt de mogelijkheid bieden om een leven lang te leren. Leren bij de Zozijn School is daarom één van de vormen van dienstverlening die Zozijn biedt. Als cliënt kost het je vaak niets. Ben je geen cliënt bij Zozijn? Dan betaal je cursusgeld. 

Neem voor meer informatie hierover contact op met de Zozijn School. 

Meer informatie?

Over leren op je werk, dagbesteding, in je woning of ervaren & beleven? Neem contact op!
E-mail:  zozijnschool@zozijn.nl

 • High Five groep Zozijn School Handige links en nuttige informatie
 • Illustratie cursus Oefenmateriaal cursussen Zozijn School
 • Illustratie Zozijn Vitaal Doe mee met Fit&Fun!

  Met de cursus Fit & Fun willen we cliënten laten ervaren hoe belangrijk het is om goed met je lijf om te gaan en wat dit met je lichaam én geest doet. Om je lijf en je hoofd lang gezond te houden is het goed om regelmatig te bewegen en gezond te eten.

 • De Kassei - Client met pinapparaat Leren op je werk

  De Zozijn School geeft cursussen op je werk of dagbesteding. We komen graag naar je toe als je je werk zelfstandiger wilt doen, ander werk gaat doen en daarvoor iets nieuws moet leren en je zekerder wilt voelen op je werk.

 • Kookles Leren in je eigen woning

  Verhuis je naar een nieuwe woning? Of ga je in je woning steeds meer taken zelf doen? Dan wil je vast nieuwe dingen leren. Lees wat er allemaal mogelijk is.

 • Cliënt in ballenbak Ervaren en beleven

  Voor mensen die meer zorg nodig hebben, heeft de Zozijn School cursussen in de vorm van thematische activiteiten met lichamelijk ervaren. We werken met de methodieken 'Ervaar het maar' en 'Doedels', gericht op de ontplooiingskansen en ontwikkelingsmogelijkheden.

 • Client Tonny stapt in de trein Zozijn School Leren samen met je omgeving

  Zozijn wil cliënten ondersteunen naar maximale zelfontplooiing en regie op eigen leven. We willen bereiken dat de cliënt in zijn dagelijks leven kan gebruiken wat hij geleerd heeft. Samenwerking tussen de trainers van de Zozijn School, het netwerk van familie, vrienden, vrijwilligers en ondersteuners is de succesfactor.

 • Cliënten aan tafel Zozijnschool Cursisten over de Zozijn School

  Cursisten vertellen over hun ervaringen met de cursussen van Zozijn School. Bekijk de filmpjes en lees het verhaal.

 • Boodschappen betalen Hoe ga ik om met mijn geld?

  Vandaag met Pieter boodschappen gedaan bij de Jumbo. Zo mooi om te zien hoe trots hij was toen hij zelf kon betalen……

 • Blogs van Zozijn School
 • Reiger Een trainer over haar baan met gouden randje
 • De trainers van de Zozijn School

  De Zozijn School heeft 10 trainers in dienst die werken binnen het hele werkgebied van Zozijn. De trainers hebben allemaal een verschillende achtergrond en werkervaring, maar zijn goed bekend met de leefwereld van de verschillende cliënten bij Zozijn.

 • Cliënt pakt zelf cadeaus in bij Uniekkado Helemaal zelf inpakken bij Uniekkado

  Een klant begroeten en een praatje maken. Een aankoop scannen en afrekenen. Netjes een cadeautje inpakken. Bij Uniekado zijn cliënten er nóg beter in geworden na een halfjaarlijkse winkeltraining van de Zozijn School.