Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Medewerker onderzoek advies en behandeling NAH
Icoon telefoon
Contact met Zozijn

Onderzoek, advies en behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)


Vragen en advies

Iedereen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan met zijn of haar vragen terecht bij Zozijn Op Pad. Dat geldt ook voor de naasten met iemand met NAH. Soms is een vraag niet meteen duidelijk. Zozijn Op Pad biedt dan een kortdurend, afgebakend traject van vraagverheldering. Samen met jou en andere betrokkenen wordt de vraag verduidelijkt, zodat gericht begeleiding kan worden gezocht.

Ligt het complexer dan één concrete hulpvraag, dan biedt Zozijn Op Pad een traject van onderzoek en diagnostiek. Dit kan bijvoorbeeld door middel van observaties of door een kort begeleidingstraject. 

Zozijn Op Pad is een vraagbaak voor iedereen die te maken heeft met NAH. In veel gevallen kan Zozijn Op Pad zelf de vraag beantwoorden. Is dat niet mogelijk, dan weet Zozijn Op Pad naar wie het beste doorverwezen kan worden. 

Zozijn Op pad heeft een expertiseteam dat andere organisaties adviseert bij de begeleiding van mensen met NAH. Zozijn Op pad ziet samenwerking met andere organisaties als een belangrijke voorwaarde om maatwerk te leveren.

Een kind met NAH vraagt specifieke begeleiding. Zozijn Op Pad biedt deze specifieke begeleiding. En heeft zelfs een landelijk opererend expertiseteam. Het is een team van deskundigen dat landelijk opereert en kan worden ingeschakeld voor advies en begeleiding rond kinderen met NAH. 

Werkwijze

Binnen Zozijn Op Pad werken we met het begeleidingsmodel 'Hooi op je vork'. Dit model is speciaal ontwikkeld voor mensen met NAH. Met deze methodiek, krijg je onder andere antwoorden op vragen als 'Hoe krijg ik mijn leven weer op orde, wat wil ik bereiken en hoe houd ik grip op mijn leven'? Voor kinderen werken we met 'Eigen weg' en 'Brainstars'. Dit zijn methodieken die speciaal gericht zijn op kinderen.

Binnen de dagbesteding wordt gewerkt met de Ronnie Gardiner Methode, kortweg RGM. Het is een oefenmethode voor de hersenen. Hierbij maak je op het ritme van de muziek bewegingen. Bij elke beweging hoor je een symbool en een klank, die te zien zijn op een scherm. Deze bewegingen leveren meerdere verbeteringen op bij bijvoorbeeld concentratie, coördinatie, geheugen, zelfvertrouwen energieniveau en conditie. 

'Wie aan RGM doet, kan er in het dagelijks leven baat bij hebben'.

De RGM wordt gegeven door beoefenaars die hiervoor zijn opgeleid en gecertificeerd. RGM kan in een groep beoefend worden maar ook individueel. Krijg een indruk van de Ronnie Gardiner Methode:

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/mJsrXgtXixI

Behandelprogramma Hersenz

Zozijn - Op Pad biedt het behandelprogramma Hersenz aan mensen met niet- aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten. 

Lees alles over Hersenz.

Meer informatie?

Wil je meer weten over NAH en onze dienstverlening of over methoden die wij gebruiken? Neem gerust contact met ons op. 

Of download de brochure 'Grip op je leven' met uitgebreide informatie over onze complete dienstverlening voor mensen met NAH.

Meer over RGM kunt lezen in onze folder Ronnie Gardiner Methode (RGM) en op deze site bij werk en dagbesteding voor mensen met NAH.

  • Logo Hersenz Behandelprogramma Hersenz

    Hersenletsel na een ongeval, hersenbloeding of door een hersentumor kan je leven enorm veranderen. Je kunt het gevoel krijgen dat je de grip op je leven kwijt bent. Wij zijn gespecialiseerd in de omgang met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH). We helpen je weer grip op je leven te krijgen. We maken hierbij onder andere gebruik van bewezen behandelmethoden zoals Hersenz.

  • Nathalie Peters 'Omgaan met veranderingen': de startmodule van Hersenz

    Op Pad biedt het behandelprogramma Hersenz voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Eén van de drie modules daarvan is 'Omgaan met veranderingen'. Hier wordt mee gestart en dat is een bewuste keuze. Het inzichtelijk maken van de gevolgen van het hersenletsel is hierin een belangrijk onderdeel. "Veel mensen met NAH zijn nog niet door die fase heen. En dat moet eerst gebeuren, voordat je verder kunt", zegt behandelaar Nathalie Peters.

  • Weer grip op je energie

    Vermoeidheid en tekort aan energie is een bekend probleem voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Op Pad biedt het landelijke behandelprogramma Hersenz. Eén van de modules daarvan heet 'grip op je energie'. Het biedt mensen met NAH handvatten om hun energie beter te verdelen.