Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Hennie is dagelijks bezig met de medezeggenschap

"Ik wil graag opkomen voor andere cliënten"

Hennie Bannink is de enthousiaste voorzitter van de centrale cliëntenraad bij Zozijn. Ze woont zelfstandig in haar eigen huis met haar hond Kelsey. Vanaf 2006 maakt ze gebruik van Zozijns diensten en ze is al jaren actief in de medezeggenschap.

Cliënt en en ander persoon met groene duimen - medezeggenschap

 ‘’In 2014 heb ik de voorzittershamer overgenomen voor de centrale cliëntenraad Zozijn. Ik ben trouwens niet alleen voorzitter van de centrale cliëntenraad, maar ook van de raad Werken De Graafschap, en technisch voorzitter van cliëntenraad De Lathmer. Zo maak ik linken tussen de centrale raad en de raden in de regio’s.’’

Waarom bij de medezeggenschap?

‘’Ik ben bij de medezeggenschap gegaan, omdat ik graag wil opkomen voor andere cliënten. Ik vind het leuk om mensen te ontmoeten, om me te verdiepen in onderwerpen en om dingen te organiseren. Ik ben ervoor gevraagd, dus ik zal er ook goed geschikt voor zijn, hè? Natuurlijk neem ik het meepraten serieus en besteed ik er echt veel tijd aan. Gelukkig word ik ook goed ondersteund. Ik kan gewoon meepraten, want we hebben al jarenlang een goede technisch voorzitter in de centrale cliëntenraad. Als voorzitter spreek ik 2x per jaar met de zorgdirecteuren van Zozijn en overleg ik met de voorzitter van de verwantenraad. En doe ik mee in werkgroepen zoals cliëntenvervoer, cliëntentevredenheid, veilige nachtzorg, waskosten.
Ik zit ook aan tafel bij de zorgkantoren die ons steeds serieuzer nemen. En ik vertegenwoordig Zozijn bij bijzondere manifestaties, denk maar Nederland Onbeperkt.
Maar ik werk ook nog bij de Kassei hoor!’’

Wat we hebben bereikt?

‘’We worden steeds serieuzer genomen en hebben echt invloed bij belangrijke beslissingen. Zo  praten we mee waaraan Zozijn het geld uitgeeft, we zijn erbij betrokken als er een nieuwe directeur of manager komt of als Zozijn het waskostentarief wil verhogen. Of over de maaltijden, de privacy en hoe je met elkaar in dialoog gaat. Zozijn kan echt niet zeggen ‘Dit gaan we doen’ zonder dat de cliëntenraad daar invloed op heeft.

Het allertrotst ben ik op ons allemaal, dat we ons als standvastige raad hard maken voor alle cliënten!’’

Meer verhalen