Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Hier kan ik mijn leven leiden zoals ik dat wil

Door mijn hersenletsel kon ik niet meer thuis wonen.

Ellen Winkels liep door een hersenbloeding ernstig hersenletsel op. Zij kon daardoor niet meer thuis bij haar man en twee zonen wonen. Nu woont zij op de Meestersstraat waar zij haar eigen appartement heeft en de begeleiding krijgt die zij nodig heeft.

Client NAH op terras

Ellen Winkels werkte tot aan haar hersenbloeding als arrestantenverzorgster bij de politie in Doetinchem. Door die hersenbloeding liep zij ernstig hersenletsel op waardoor zij haar oude leven niet meer kon oppakken. En ook kon zij daardoor niet meer thuis bij haar man en twee zonen wonen. 

“Thuis wonen lukte niet meer. Ik kan niet meer voor mezelf zorgen. Bij te veel alledaagse dingen heb ik hulp nodig. Dat komt mede door mijn vergeetachtigheid doordat mijn kortetermijngeheugen het niet meer goed doet. De mensen om mij heen hebben ervoor gezorgd dat ik na mijn revalidatie bij Op Pad aan de Meestersstraat kon gaan wonen. Hier heb ik een studio met eigen badkamer, en krijg ik de begeleiding die ik nodig heb. In het weekend ben ik wel bij mijn drie mannen. Mijn man en ik maken dan altijd een fietstocht op onze duofiets."

“Ik was altijd heel sportief, en dat ben ik nog steeds. Ik wandel veel, roei dagelijks op mijn roeiapparaat en zwem eens per week met een vrijwilliger. Verder ga ik naar dagbesteding De Holterweg en Boerderij Buitenkans. Mijn week is dus goed gevuld.

Ondanks alles woon ik hier op de Meestersstraat echt goed. De begeleiders zijn stuk voor stuk erg aardig. En hier kan ik mijn leven leiden zoals ik dat graag wil.”

Meer verhalen