Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Hein en Frans, vrijwilligers bij wooncentrum Heeten

‘Met z’n tweeën is het nog leuker’

Vrijwilligers zijn ontzettend waardevol voor Zozijn en maken op veel plekken het leven van cliënten een beetje mooier. Dit keer in de spotlights: Hein Huis in 't Veld en Frans Kogelman.

Vrijwilligers zijn ontzettend waardevol voor Zozijn en maken op veel plekken het leven van cliënten een beetje mooier. Dit keer in de spotlights: Hein Huis in 't Veld en Frans Kogelman.

Waarom ben je vrijwilliger?

Hein: We hebben beiden een dochter die bij Zozijn Op Pad werkt. De tuin van Wooncentrum Heeten was best wel een puinhoop en er was niemand die
dat aan kon pakken. Ik heb direct ja gezegd toen ik werd gevraagd om te helpen, maar zei erbij: ‘Wel met z’n tweeën’.

Frans: Het idee was om het een middag in de maand te doen, maar we zagen eigenlijk meteen al wel dat dat niet genoeg was. Dus besloten we om het elke week te doen. En er kwamen ook steeds wat andere klusjes bij, dus we hebben die tijd hard nodig.

Hein: Het leuke van dit werk is dat je een ander helpt en je hebt tegelijkertijd een hoop gezelligheid onderling. Je bent lekker bezig en ook nog in de frisse buitenlucht. Je kletst gezellig samen en je drinkt een bakkie koffie.

Frans: Het is leuk om te zien dat de tuin er weer prachtig uit ziet. We doen het met veel plezier en de buurt is er ook blij mee.

Wat levert het vrijwilligerswerk je op?

Frans: Ik denk vooral voldoening. Je werkt samen en je helpt de bewoners ook meteen. Ze vinden het geweldig dat alles altijd spic en span is. Vooral als de struiken en planten helemaal in bloei staan. Ik woon tegenover de locatie en als ik de bewoners dan van de tuin zie genieten, geniet ik heel hard met ze mee.

Hein: De bewoners zijn ook nog eens gezellige mensen. Als iemand advies nodig heeft met zijn eigen tuintje, dan helpen we uiteraard ook. Soms doen we naast de tuin ook wat hand-en-spandiensten voor bewoners. Een verstopte wasbak, een schilderijtje dat even opgehangen moet worden; ze kunnen ons overal voor vragen.

Heb je nog tips voor andere vrijwilligers?

Frans: Ik vind het vooral heel leuk dat we dit samen doen. Dus mijn tip zou zijn: zoek iemand op die het ook leuk vindt om vrijwilligerswerk te doen. Het is erg gezellig en je kunt ook nog een keer alles overleggen met elkaar.

Meer weten over vrijwilligerswerk bij Zozijn?

Lijkt het je leuk om net als Hein en Frans vrijwilligerswerk te doen op een van onze locaties? Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk op het vrijwilligersdeel van onze website. Er zijn volop mogelijkheden en er is altijd iets te doen wat bij jouw interesses en talenten aansluit.

Meer verhalen