Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Jesse met zijn logeergezin

In gesprek met Bernadet, logeerouder

"Twijfel je erover logeerouder te worden? Doe het gewoon!"

Bernadet, logeerouder vertelt enthousiast over hun logé Jesse. "Het levert ons gezin én hem veel gezelligheid op. En het ontlast de ouders van Jesse."

Logeergezin

Enthousiast vertelt Bernadet over Jesse die twee keer per maand in hun gezin komt logeren. “Jesse is 8 jaar en onze jongens zijn 11 en 13. Jesse kijkt wel een beetje op naar de ‘grote jongens’. Het feit dat Jesse regelmatig komt levert ons én hem veel gezelligheid op!”

Een goede match is belangrijk!

Sinds eind 2019 logeert Jesse regelmatig bij de familie. Bernadet: “We reageerden op een oproep van Zozijn op Facebook. We wilden, naast ons werk, graag iets voor een ander betekenen. Onze oudste zoon heeft autisme dus we hadden wel de voorwaarde dat het, qua belasting, moest passen. Met de coördinator logeerouder(s) van Kind & Jeugd gingen we in gesprek. Zij koppelde ons vervolgens aan Jesse, ook een jongen met autisme. Met een hele goede match als gevolg!”

Elke twee weken komt Jesse
“We hebben het heel rustig opgebouwd want Jesse had nooit ergens anders gelogeerd. Eerst kwam hij, samen met zijn ouders bij ons op bezoek. Vervolgens bleef hij een dag totdat hij ook een nachtje bleef slapen. Langzaamaan konden we allemaal aan elkaar wennen. Dat ging steeds beter. Nu komt Jesse elke 2 weken. De ene keer blijft hij een dag en de andere keer slaapt hij ook een nacht bij ons. Het is heel gezellig zo samen met Jesse. Op de zaterdag gaat hij met onze kinderen mee naar paardrijden of voetbal. En als hij zwemles heeft, gaan we daar met hem naar toe. Zo hebben we een vaste structuur en heeft Jesse, en hebben wij, steeds weer iets om naar uit te kijken!”

Korte lijnen
“Zeker in het begin maar ook nu nog begeleidt de coördinator logeerouder(s) ons goed. Zo kunnen we altijd voor vragen bij haar terecht: de lijn is erg kort. En uiteraard onderhouden we een goed contact met de ouders van Jesse. Voor hen is het fijn dat ze af en toe ontlast worden. Aan ouders die overwegen logeerouder te worden zou ik willen zeggen: Doe het gewoon! Het voegt heel veel toe en, ook niet onbelangrijk, het brengt geen administratieve rompslomp met zich mee!”

Meer informatie?
Wil je, na het lezen van dit verhaal, meer weten over de rol van logeerouder? En of dit ook bij jullie past? Neem dan contact met ons op. Bel naar 088 575 30 00 en vraag naar één van onze coördinatoren logeerouder(s) van Kind & Jeugd.

Jesse met zijn ouders en zijn logeergezin

Jesse met zijn ouders en zijn logeergezin

Meer verhalen