Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Cliënt Nicole bij glasbak

Nicole werkt op meerdere plekken in Winterswijk

"Ik doe heel afwisselend werk"

Elke dinsdag- en woensdagmiddag gaat Nicole naar de PLUS in Winterswijk. Sinds maart 2008 werkt ze hier met heel veel plezier. Flessen sorteren aan de flessenband, producten ‘spiegelen’, de bakplaten schoonmaken, glas opvegen bij de glascontainer en soms de winkelmandjes schoonmaken. Nicole doet heel veel verschillende werkzaamheden.

Cliënt Nicole met flessen

Meerdere werkplekken

In de afgelopen jaren heeft Nicole haar weg gevonden bij de PLUS. "Als ik hier aankom weet ik al wat er gedaan moet worden. En als ik het niet weet, vraag ik het een collega. De collega’s hier zijn erg aardig en de sfeer is goed!" Behalve bij de PLUS werkt Nicole ook bij Creatief Ambachtelijk Centrum Hilgelo in Winterswijk. Daar maakt ze kaarsen, heeft ze kantinedienst of werkt ze bij de kunstclub. "Want ik ben best creatief," zegt ze. "En doordat ik op meerdere plekken werk, is het werk heel afwisselend."

Met jobcoach Monika op zoek naar een geschikte werkplek

Jobcoach Monika de Fauw zorgde er in 2008 voor dat Nicole bij de PLUS kon komen werken. Monika: "Samen met Nicole heb ik gekeken welke baan goed bij haar past. Maar ook spraken Nicole en ik hierover met de woonbegeleider en de begeleider van de dagbesteding. Toen Nicole hier begon te werken ging ik vaak met haar mee. Om haar te helpen met de taken die ze moest doen. Maar ook was ik een belangrijke schakel tussen Nicole en de medewerkers." Nicole: "In het begin was het best spannend. Je kent niemand en je moet je steeds aan onbekende mensen voorstellen. Dat gaat nu steeds beter. Door het werk dat ik doe ben ik zelfstandig geworden en heb ik geleerd voor mezelf op te komen. Ja, ik ben nu 50 jaar en happy met alles wat ik doe!"

Meer verhalen