Icoon telefoon Bel ons

Sjoerd doet van alles bij de Brasserie

Het verhaal van Sjoerd

Sjoerd werkt in een bakkerij en sinds kort ook nog in de keuken van De Brasserie, waar mensen komen eten en drinken. Voor het werk in de bakkerij moet hij een eindje reizen. Hij wilde graag ook een paar dagen per week dichter bij huis werken, en het liefst in de horeca.

Foto van interieur café van bovenaf

Sjoerd vroeg hulp van Eefje, zijn jobcoach bij Zozijn en met haar hulp lukte het om twee dagen per week in de keuken van De Brasserie te gaan werken. "In de keuken doe ik heel afwisselend werk" vertelt Sjoerd, "Soms werk ik in de spoelkeuken en dan weer in de keuken. Daar leer ik bijvoorbeeld alles over de verschillende snijtechnieken. Vandaag heb ik allerlei groenten gesneden. Tussen de middag komen hier altijd veel mensen eten. Maarten begeleidt mij hier in mijn werk. Hij leert mij hoe ik in de keuken moet werken. En ik leer hier hoe ik goed met mijn collega's kan samenwerken." 

Maarten: "Sjoerd is heel enthousiast. Hij wil veel dingen leren. En de collega's leren weer van zijn ervaring bij de bakkerij." Sjoerd: "Ik kan nu een paar dagen in de week op de fiets naar mijn werk. Dat is heel erg fijn!"

Wil je meer weten over de mogelijkheden van werk en dagbesteding?

Neem dan hier contact op met Zozijn.

Meer verhalen