Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

"Via de Zozijn School leerde mijn broer skypen, nu hebben we veel vaker contact!"

Wat Kars leert op computerles

Kars woont op zichzelf in Doetinchem en heeft ambulante begeleiding van Zozijn. Hij vindt het leuk om meer te kunnen met zijn smartphone en computer. Bij de computercursus van de Zozijn School heeft hij ook geleerd om te skypen via zijn smartphone met zijn zus die ver weg woont.

Smartphone in hand met iconen

Kars woont zelfstandig in Doetinchem. Hij heeft een zus die in Zeeland woont. Omdat zij zo ver weg woont van haar broer, kan ze niet vaak langskomen. Wel hebben ze regelmatig contact via de telefoon. Kars heeft een smartphone en vindt het leuk om beter te leren wat je allemaal kunt met zo’n smartphone. Kars wil ook nog wat beter leren werken met de muis van zijn computer. Dubbelklikken is nog moeilijk voor hem. Hij volgt sinds een tijdje een computercursus bij de Zozijn School. Iedere dinsdag heeft hij les op het regiokantoor in Doetinchem.

Positieve invloed op zijn leven

Inmiddels kan hij nu skypen met zijn zus in Zeeland. En dat vindt hij heel erg leuk! Het heeft echt een positieve invloed op zijn leven dat hij nu op die manier vaker contact kan hebben.
De zus van Kars is super trots op haar broer: “Ik ben zo trots op hem dat hij dit nu heeft geleerd. We hebben nu veel vaker contact met elkaar en dat is zo leuk! Ook spreekt hij berichtjes in op de app en stuurt deze dan naar mij toe. Dat is heel handig, omdat hij niet zo goed kan spellen. Hierdoor vindt hij het moeilijk om een tekst in te tikken. Ik ben de Zozijn School dankbaar voor hun inzet en heb echt bewondering voor de trainer en vrijwilliger van de Zozijn School hoe ze dit mijn broer hebben aangeleerd”.

Trainer Francis: “Ook cliënten communiceren steeds vaker via een eigen smartphone of tablet. En dan wil je ook graag weten wat je er allemaal mee kunt. Zeker als je familie ver weg woont, dan is het zo fijn als je kunt leren hoe je toch met elkaar contact kunt hebben, skypen is dan echt een uitkomst!”

Meer verhalen