Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

“Dat een cliënt met een grote glimlach op mij afstapt, daar doe ik het voor!”

Ik heb als vrijwilliger alle tijd voor de cliënten

Gerard Bevers (70 jaar) is al ruim 50 jaar verbonden met De Lathmer (toen nog geen onderdeel van Zozijn) en al ruim 35 jaar vrijwilliger. Ondanks dat Gerard door een herseninfarct niet kan praten, betekent hij van alles voor de cliënten. Van huishoudelijk ondersteuning, wegbrengen en ophalen tot een wandeling maken.

Vrijwilliger Gerard en zijn vrouw 25-jarig jubileum

Gerard, je loopt al 50 jaar rond bij De Lathmer. Vertel eens…

Gerard: “In 1968 volgde ik de Z-opleiding op De Lathmer. Vanaf toen heb ik tot 1983 als verpleegkundige en afdelingshoofd gewerkt. Doordat ik in 1983 een zwaar herseninfarct kreeg kon ik dit werk helaas niet meer doen en ben ik in 1985 begonnen als vrijwilliger. Dit vond ik prettig, omdat ik wat voor de maatschappij kan betekenen, het structuur gaf aan m’n dag en ik toch nog wat kon doen voor de mensen bij wie m’n hart ligt.”

Wat beteken je als vrijwilliger voor cliënten?

Gerard: “Ik begon in 1985 met drie ochtenden in week als hulp bij hand- en spandiensten. Denk aan keuken opruimen, schoenen poetsen en andere lichte huishoudelijke klussen. Ook bracht ik cliënten naar de dagbesteding. De laatste jaren wandel ik twee keer in de week met cliënten Albertus en Johnny.”

Waarom doe je vrijwilligerswerk?

Gerard: “Door de druk op de budgetten komt helaas ook de aandacht voor cliënten onder druk te staan. Ik heb als vrijwilliger alle tijd voor ze. Het leukste vind ik wanneer de cliënt mij herkent als ik donderdagmorgen binnenkom en dan met een grote glimlach op mij afstapt. Dat is toch geweldig?! Daar doe ik het voor!”

Vrijwilligers en Zozijn, wat is er volgens jou nog nodig?

Gerard: “Zozijn heeft het voor vrijwilligers goed geregeld, ik merk dat onze bijdrage echt wordt gewaardeerd. Omdat ik voorheen gewerkt heb bij De Lathmer vind ik het mooi op deze manier van betekenis te blijven voor de cliënten van Zozijn. Al hoop ik dat er nog veel meer vrijwilligers bijkomen. Ik wens dat veel meer cliënten een vrijwilliger krijgen die alle tijd en aandacht kunnen geven.”

Wil jij iets betekenen?

We zoeken altijd vrijwilligers die, groot of klein, iets willen bijdragen aan de zorg voor onze cliënten. Benieuwd wat je zoal bij ons kunt doen als vrijwilliger? Kijk dan eens bij onze vrijwilligersvacatures. Of bekijk de verhalen van andere vrijwilligers.

Meer weten?

Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Marjolijn Ober: m.ober@zozijn.nl of 088 – 5753963.

Meer verhalen