Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Hanneke gaat één keer per maand met Gerard op pad.

Ik ben ervan overtuigd dat je van aandacht groeit.

Hanneke Hoogeslag is vrijwilliger bij Zozijn. Ze is 41 jaar en woont in Twello. Sinds november 2018 doet ze vrijwilligerswerk bij de Wilperhorst (Veld en Weide 23) in Wilp. "Maak het niet te ingewikkeld voor jezelf. Je hoeft niet iets speciaals te organiseren of veel bijzondere dingen te doen."

Hanneke Hoogeslag - vrijwilliger

Waarom ben je vrijwilliger?

Ik werk als leerkracht van de Daniël de Brouwerschool op landgoed De Lathmer in Wilp. Iedere keer als ik cliënten zie langskomen, geniet ik van de blije gezichten. Zo ontstond het idee om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik ben ervan overtuigd dat je van aandacht groeit. Op die manier wil ik dus graag iets voor een ander betekenen.

Waar ben je vrijwilliger?

Ik ben vrijwilliger voor Gerard, een man van 83 jaar. Hoe ouder je wordt, hoe kleiner de kring om je heen wordt. Wie gaat er dan met je koffie drinken of een eindje fietsen? In dit geval doe ik dat. Eén keer per maand gaan we samen op pad. Naar de carnavalsoptocht, de kerstmarkt of lunchen bij mij thuis. Daar geniet hij van, maar ik misschien nog wel meer.

Wat levert het vrijwilligerswerk jou op?

Zodra ik bij Gerard kom, ligt zijn agenda al klaar. Dan is het de bedoeling dat ik de volgende afspraak alvast plan. Het is altijd even zoeken naar wat geschikt is voor ons beiden, maar we komen er altijd uit. Gerard kan niet praten. Daardoor wordt een glimlach nóg belangrijker. Hetzelfde geldt voor een high five. Ook mijn man is door Gerard geraakt. Hij heeft zich inmiddels ook aangemeld als vrijwilliger bij Zozijn.

Heb je nog tips voor andere vrijwilligers?

Maak het niet te ingewikkeld voor jezelf. Je hoeft niet iets speciaals te organiseren of veel bijzondere dingen te doen. Ik zie juist dat Gerard geniet van de kleinste dingen.

Wil jij iets betekenen?

We zoeken altijd vrijwilligers die, groot of klein, iets willen bijdragen aan de zorg voor onze cliënten. Benieuwd wat je zoal bij ons kunt doen als vrijwilliger? Kijk dan eens bij onze vrijwilligersvacatures. Of bekijk de verhalen van andere vrijwilligers.

Meer weten?

Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Marjolijn Ober: m.ober@zozijn.nl of 088 – 5753963.

Meer verhalen