Icoon telefoon Bel ons

Waskracht: Een mooie samenwerking met FC Winterswijk

Waskracht: een mooie samenwerking met FC Winterswijk

Elke maandag en woensdag zijn ze druk aan het werk bij FC Winterswijk. Cliënten van Zozijn zorgen hier voor schone voetbaltenues van meerdere teams en voor schone kantinekleding.

Guido: “We zoeken de was uit, doen het in de machine en vouwen het op. De kleding van de kantine strijken we. Ik vind het erg fijn om hier te werken.” Jennifer vult aan: “We maken ook de hesjes en de pionnen schoon. En in het theehuisje (een klein keukentje) zetten we de bekers klaar voor thee of ranja voor de spelers. Ik ben ook fan van FC Winterswijk.”

Meerdere klussen

Vanaf april 2018 werkt ‘Waskracht’ samen met voetbalclub FC Winterswijk. Waskracht is een onderdeel van de dagbesteding die Zozijn in Winterswijk biedt. Binnen ‘De Wasserij’ bij dagbestedingslocatie De Helmhorst deden ze al langer de was voor een bioscoop in Winterswijk. Deze werkzaamheden zijn nu uitgebreid met werk voor de voetbalclub. Behalve de was worden ook diverse ruimtes en de stoelen uit de kantine schoongemaakt. Verschillende klussen dus die in de toekomst nog verder uitgebreid gaan worden. Als dit vanwege corona allemaal kan natuurlijk. Want de afgelopen maanden lagen de werkzaamheden helaas stil.

Een mooi samenspel

Jeroen Dimmendaal, zelf voetballer en vrijwilliger bij FC Winterswijk én werkzaam bij Zozijn, legde het lijntje tussen de twee organisaties. Jeroen: “We kijken iedere keer goed welke vorm van dagbesteding het best past bij een cliënt. Waskracht is hierbij een mooie aanvulling op ons huidige aanbod van dagbesteding in Winterswijk vanuit De Helmhorst, Dagcentrum Industriële Activiteiten en Hilgelo. Waskracht zorgt er ook voor dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkzaamheden in de samenleving doen en daarmee het gevoel hebben er bij te horen. In dit geval bij FC Winterswijk. Bij de cliënten past dit heel erg goed. De cliënten worden door mijn collega’s van Zozijn ondersteund die, op hun beurt, ook weer afstemmen met de vrijwilligers. Een mooi samenspel! Hoewel het in het begin voor alle partijen wennen was, zijn we allemaal enthousiast over de samenwerking. Wij ontlasten de vrijwilligers in hun werkzaamheden én de cliënten hebben een prachtige werkplek! Hopelijk kunnen we zo snel mogelijk weer van start gaan. Aan ons zal het in elk geval niet liggen!”

Meer verhalen