Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Wat betekent vrijwilliger Jeroen voor Geert?

"Ik doe het vrijwilligerswerk voor het genoegen van de ander. Wanneer Geert geniet, geniet ik ook!"

"Een jaar of tien geleden werd ik benaderd of ik het leuk vond om samen met Geert dingen te gaan doen. Geert woont bij Zozijn in Zevenaar en in principe ga ik één middag per maand naar Geert toe. 

Thushoeve cliënt Geert

"Een jaar of tien geleden werd ik benaderd of ik het leuk vond om samen met Geert dingen te gaan doen. Geert woont bij Zozijn in Zevenaar en in principe ga ik één middag per maand naar Geert toe. Vroeger heb ik zelf zorg gerelateerd werk gedaan en ik vind het leuk als vrijwilliger ook weer iets aan de zorg te kunnen bijdragen.", aldus Jeroen. Geert woont bij Zozijn in Zevenaar. Hij werkt bij een dagbestedingslocatie in Zevenaar. Daar weeft hij op een groot weefgetouw de mooiste doeken. Je kunt het een beetje vergelijken met die kleurrijke Peruaanse poncho's.

Liefde voor auto’s

Wanneer we een middag op stap gaan haal ik hem op. Dan rijden we naar huis en eten we eerst een boterham en dan begint hij een beetje onrustig te worden en zegt hij zoiets als: "We moeten nog heel veel doen, Huub". Geert bedenkt altijd wat we gaan doen en ik ben, zeg maar, alleen maar de taxichauffeur die ons er heen brengt. Hij vindt dat ik een hele fijne auto heb. Het is een auto met heel veel knopjes en leuke dingetjes. Geert is gek op auto's. Ik hoef dus nooit zo veel te bedenken wat hij leuk vindt. Hij maakt een boodschappenlijstje met wat we gaan doen. Dat verschilt per keer. Soms wil hij de auto gaan wassen, daar heeft hij een voorliefde voor en dat kan hij ook als de beste. Dan glimt mijn hele auto weer! Maar soms wil hij naar de COOP of de Intratuin of iets anders. Het maakt niet uit wat, het is zijn reisje.

Praktisch

Geert is erg praktisch ingesteld wanneer we naar de COOP gaan. Stel, Geert wil boodschappen doen voor zijn verjaardag omdat hij een taart wil bakken. Ik zou vervolgens de hele winkel doorzoeken om te vinden wat ik nodig heb, maar hij stapt meteen af op de eerste de beste medewerker, overhandigt zijn lijstje en zegt: “Dat moet ik allemaal hebben". Dan beginnen die medewerkers zijn hele lijstje af te werken. Dat is zo mooi om te zien. Sinds er contactloos betalen bestaat, kan Geert ook nog zelf betalen. Alhoewel hij dat eerder ook prima kon regelen. Op praktisch vlak kan Geert zich heel goed redden. Ik doe het vrijwilligerswerk voor het genoegen van de ander. Wanneer Geert geniet, geniet ik ook!

Meer weten over vrijwilligerswerk bij Zozijn?

Lijkt het je leuk om net als Jeroen vrijwilligerswerk te doen op een van onze locaties? Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk op het vrijwilligersdeel van onze website. Er zijn volop mogelijkheden en er is altijd iets te doen wat bij jouw interesses en talenten aansluit.

Meer verhalen