Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Dagcentrum De Berken

Dagcentrum De Berken - dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking


Bij dagcentrum De Berken in Duiven kun je allerlei verschillende werkzaamheden en activiteiten doen. Samen kijken we wat jij leuk vindt en wat je graag wilt doen. En ook naar wat je allemaal kunt en welke vaardigheden je wilt onderhouden. We maken dan voor jou een eigen weekprogramma met activiteiten.

Wij bieden je een veilige en geborgen omgeving. Hier mag jij jezelf zijn en kan jij je op je gemak voelen.

Je kunt kiezen uit activiteiten en werkzaamheden bij 3 verschillende themagroepen:

  • De groep huis, tuin en keuken
  • De groep bewegen
  • De groep beleef

De groep huis, tuin en keuken

Bij de groep huis, tuin en keuken zijn de activiteiten gericht op gezelligheid en huislijkheid. We kijken samen welke activiteiten jij leuk vindt om te doen. En wat je nog wilt leren. Misschien wel tafeldekken of de wasmachine aanzetten. Ook kan je meedoen aan gezellige gezamenlijke activiteiten, zoals knutselen, verven, puzzelen en tafelgesprekken. 

De groep bewegen

Er zijn verschillende beweegactiviteiten die je kunt doen. Alleen of samen met anderen. We kijken samen wat bij jou past en wat je zou willen trainen. Natuurlijk houden we daarbij rekening wat jij leuk vindt, wat je kan en wat lichamelijke mogelijk is. Dat wisselen we af met rust, een ontspannende activiteit of gewoon even niets.

De groep beleef

In de beleef groep zijn de activiteiten gericht op beleven en ervaren. Elke dag staat een zintuig centraal. Je kunt hierbij denken aan snoezelen, muziek luisteren, voelen, ruiken en proeven. Dat doen we op veel verschillende manieren. Dus altijd leuk en anders. Ook als je een mindere dag hebt, kan je vanuit bed de activiteiten beleven. Hierbij maken we gebruik van de BIM methode en de Doedels methode.

Leren wat jij wilt

En wil je misschien nog van alles leren? Dan kan dat ook. Samen met de Zozijn School verzorgen we dan een cursus die aansluit bij wat jij wilt leren en in jouw tempo.

We bieden ook lichamelijke zorg

Heb je lichamelijke en verpleegkundige zorg nodig? Ook dan ben je bij ons van harte welkom. Bij ons werken een verpleegkundige en een verzorgende die vaardig zijn om jou de juiste zorg te geven.

Meer informatie

Wil je meer weten over dagbesteding bij De Berken? Neem contact met ons op. 

Lees hier waarom Ton graag naar dagcentrum De Berken gaat Ik ben hier blij.

  • Dagcentrum De Berken