Icoon telefoon Bel ons

Daslook 4A en 4B - begeleid wonen voor mensen met een verstandelijke beperking


De Daslook bestaat uit twee appartementencomplexen. In elk complex wonen 10 mensen in de leeftijd van 18 t/m 35 jaar. De bewoners zijn erg actief in het verenigingsleven en hebben veelal dagbesteding buiten Zozijn. Ouders en familieleden zijn betrokken bij het wel en wee op de Daslook. Daar zijn we erg blij mee! 

Zelfstandig met hulp op de achtergrond

De bewoners zijn verschillend zelfstandig. Of je nou ondersteuning nodig hebt bij je dagstructuur, bij je lichamelijke verzorging of juist met het onderhouden van je sociale contacten: we ondersteunen je daar graag bij!

Actief en betrokken

In het weekend en na het werk of dagbesteding ontmoeten de bewoners elkaar in de gezellige centrale huiskamer. In hun vrije tijd nemen veel bewoners deel aan hobbyactiviteiten in en rond het dorp Twello.

Eigen gedragswetenschappers en (para)medici

De woningen hebben beiden een eigen team van zorgprofessionals dat de bewoners goed kent. Elke bewoner heeft bijvoorbeeld een eigen gedragswetenschapper. Samen met het team en de ouders kijken we naar alle belangrijke factoren rondom de bewoner. Dit helpt ons bij het formuleren van zorgvragen, doelen en bijbehorende acties. En dus bij hoe in de nabije toekomst de ondersteuning ingevuld wordt. Deze ondersteuning gebeurt vanuit onze grondhouding, in dialoog, met een duidelijke visie en methodieken. 

Op het nabijgelegen landgoed De Lathmer in Wilp, ook van Zozijn, bevindt zich een behandelcentrum met onder andere fysio-, logo- en ergotherapeuten, een gespecialiseerde tandarts, Artsen Verstandelijk Gehandicapten, diëtisten en speltherapeuten. Allemaal toegespitst op mensen met een verstandelijke beperking. Alle kennis binnen handbereik dus!

  • Woning Daslook Twello