Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Buitenkant De Lockhorst

Dagcentrum De Lockhorst - dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking


Dagcentrum de Lockhorst is een kleine, rustige locatie. Het ligt in het centrum van Didam in een park. Rondom het dagcentrum, kun je lekker buiten zitten op het terras of schommelen. Ook kun je fijn een rondje fietsen of wandelen om het gebouw. Bij De Lockhorst werken mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn veel verschillende activiteiten mogelijk. Het uitgangspunt is altijd dat we zoveel mogelijk willen aansluiten bij jouw mogelijkheden en wensen.

Vier groepen

De Lockhorst is verdeeld in 4 groepen. De activiteiten die gedaan worden, worden individueel of vanuit de eigen groep gedaan. Maar er zijn ook activiteiten voor het hele dagcentrum zoals sporten/bewegen vanuit de stoel, zwemmen, paardrijden, muziek maken met een muziektherapeut. Of fietsen en/of wandelen met vrijwilliger, de markt bezoeken, koken of snoezelen. 

Verschillende werkzaamheden

Vanuit De Lockhorst kun je, naast verschillende activiteiten ook allerlei werkzaamheden doen. Bijvoorbeeld werken aan de balie, in de kantine bij de brandweer, op een basisschool, of op de kinderboerderij in de buurt. Maar ook kun je insteekwerk doen. 

Meedoen met activiteiten in Didam

Elk jaar doen we mee met de kerstmarkt. We hebben daar een kraam met spullen die we verkopen. Deze spullen maken we zelf. Verder zijn we onderdeel van project Wenswijk. Dit is een samenwerking tussen de Welzijnsorganisatie, een bassischool, kinderopvang, ouderenzorg en Zozijn. Gezamenlijk organiseren we activiteiten om elkaar te ontmoeten en elkaar 'te zien'. (o.a. gezamenlijke carnavalsoptocht vanuit school, Kinderboekenweek activiteit in het zorgcentrum, gezamenlijk kerstkoor tijdens de kerstviering op school).

Meer informatie?

Over dagbesteding bij De Lockhorst? Neem contact met ons op. 

  • Dagcentrum De Lockhorst Didam
  • Lammeren in de wei
  • Mensergerjeniet
  • Tafels en stoelen Dagcentrum De Lockhorst Didam