Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Groep Elmo - De Korenburg - Dagbehandeling voor jonge kinderen


Groep Elmo is er voor kinderen van 2 t/m 5 jaar uit Winterswijk en omliggende gemeentes waarbij de ontwikkeling niet vanzelf gaat. In deze kleine groep bieden wij een gestructureerd dagprogramma. Onze groep is gevestigd in het schoolgebouw van SBO De Korenburg in Winterswijk. 

De kinderen gaan dicht bij hun eigen huis naar de dagbehandeling. Hier besteden wij aandacht aan samenwerken, samen spelen en ontwikkelen. We werken hierbij nauw samen met groep 1-2 van SBO De Korenburg, zowel in de school als buiten. Daarnaast draaien kinderen die toe zijn aan vorm van onderwijs, samen met een pedagogisch ondersteuner van Elmo, mee in de kleutergroep. Zo kan er een goed beeld worden gevormd van de onderwijsbehoefte van het kind waarop we vervolgens inspelen.

Opruimen bij Groep Elmo
Therapie

Begeleiding doen we samen en dichtbij 

Vanaf het moment dat je kind naar Groep Elmo komt, kijken we naar zijn of haar ontwikkeling. Door middel van thema's doen de kinderen spelenderwijs activiteiten die de brede ontwikkeling van je kind stimuleren. Zowel de taal-/spraakontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling, het spelgedrag en de motoriek nemen we hierin mee. We maken hierbij ook gebruik van foto's, picto's of andere communicatiemiddelen. 

De mogelijkheden van je kind staan centraal en we bereiden hem of haar voor op een passende vorm van onderwijs. 

We hebben nauw contact met jou als ouder(s) of verzorger(s). Samen stellen we doelen op. Indien nodig kan een fysiotherapeut, logopedist, spelbegeleider en/of ergotherapeut meekijken. De gedragswetenschapper is nauw betrokken om de ontwikkeling van je kind te stimuleren. Alle therapieën vinden plaats binnen de reguliere uren van de dagbehandeling. Na een schooldag gaat je kind naar huis en hoeft niet meer naar therapie. 

Meer informatie

Via een beschikking van de gemeente kan je kind starten in groep Elmo. Naast de dagbehandeling op Groep Elmo bieden we ook diverse andere vormen van zorg en ondersteuning. Wil je meer weten over wat Groep Elmo voor jou en je kind kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord!

Via onderstaand filmpje geven we je alvast een beeld van Groep Elmo:

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/7YJ72zDiWOQ

  • De Korenburg - Groep Elmo - buitenaanzicht