Icoon telefoon Bel ons
Ingang woningen Ballochilaan Lochem

François Ballochilaan - wonen voor mensen met een verstandelijke beperking


Zelfstandig wonen met soms begeleiding 

Als je graag zelfstandig wilt wonen, maar op specifieke momenten toch ondersteuning nodig hebt, kun je terecht op de François Ballochilaan. Je hebt hier je eigen appartement met een zitkamer, slaapkamer, keuken en douche/toiletruimte. Alle appartementen zijn aangesloten op een alarmsysteem.

Op de benedenverdieping bevinden zich de gemeenschappelijke ruimten: is er een ontmoetingsruimte (het Proathuus) met openslaande deuren naar de gezamenlijke tuin met terras. Hier kan iedereen gebruik van maken. In de tuin is een schuur en een groot afdak, waaronder fietsen en scooters kunnen staan.

Ondersteuning als nodig

De begeleiding op de François Ballochilaan is gericht op begeleid zelfstandig wonen. De momenten van ondersteuning komen voort uit het individuele zorgplan.

Voorziening en omgeving

Het appartementencomplex aan De Ballochilaan bestaat uit twee delen. Eén deel is door Zozijn in gebruik, het andere door particulieren.  De centrale hal delen we samen met onze buren.  Hier bevinden zich ook de lift en de brievenbussen.
De François Ballochilaan ligt in de gerenoveerde wijk Zuiderenk, op loopafstand van het gezellige centrum van Lochem. Op slechts 5 minuten lopen vind je een supermarkt.

  • Tuin en terras woningen Ballochilaan Lochem
  • Keuken en eettafel woningen Ballochilaan Lochem
  • Keuken en eettafel woningen Ballochilaan Lochem
  • Woonkamer woningen Ballochilaan Lochem