Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
De Speeldoos - buitenaanzicht

Kindercentrum De Speeldoos - voor kinderen en jongeren


Orthopedagogisch centrum De Speeldoos is er voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar in de regio Zutphen en omgeving bij wie de ontwikkeling niet vanzelf gaat. Vanuit De Speeldoos én op meerdere plekken in Zutphen en omgeving bieden wij verschillende vormen van begeleiding en behandeling. Vaak samen met andere organisaties. De Speeldoos ligt middenin de woonwijk het Waterkwartier in Zutphen.

Glijbaan buiten
Buitenspeeltuin

Begeleiding doen we samen en dichtbij

Samen met jou, als ouder, geven wij je kind de begeleiding die je kind nodig heeft. We gaan er vanuit dat kinderen erbij willen horen en contact willen met anderen. Zij willen nieuwe dingen ontdekken en leren beheersen, zelf het initiatief nemen en blijven proberen, ook als het niet direct lukt. Samen stellen we een zorgplan op. Jij kent je kind immers het beste en weet wat goed voor hem is.
Wij geven begeleiding die past bij jouw kind, jouw situatie en op díe plekken waar je kind is, thuis of tijdens of na school. Hiervoor bieden we verschillende vormen van zorg en ondersteuning

Veilige basis

Orthopedagogisch centrum De Speeldoos biedt je kind een veilige basis. Vervolgens gaan we gericht met zijn ontwikkeling aan de slag. Daarbij kijken we goed naar de mogelijkheden van je kind en maken we gebruik van verschillende methoden die ons helpen beter zicht te krijgen op het ontwikkelingsniveau van je kind. We kijken naar zijn gedrag, spraak en taal, zijn grove en fijne motoriek, sociaal-emotionele ontwikkeling, cognitieve vaardigheden, zintuiglijke waarneming en zijn communicatie.

Onderzoek

Denk je dat de ontwikkeling van je kind anders verloopt dan verwacht? Dan kun je met je vragen ook terecht bij De Speeldoos. Ook kan hier een uitgebreide observatie of een lichamelijk of diagnostisch onderzoek worden gedaan. Gaat je kind naar school, de peuterspeelzaal of de kinderopvang? Daar kunnen we je kind ook observeren om vast te stellen wat er met je kind aan de hand is. Het gehele onderzoek- en adviestraject duurt ongeveer drie maanden.

Meer informatie

Wil je meer weten over wat orthopedagogisch centrum De Speeldoos voor je kind en jou kan betekenen en waar we onze diensten aanbieden? Neem dan contact met ons op.

Via dit filmpje geven we je graag alvast een beeld van De Speeldoos:

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/HbLIwcQNtUQ


  • De Speeldoos buitenkant
  • De Speeldoos cliënt met medewerker