Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Kindercentrum De Winde - voor kinderen en jongeren


In de regio De Liemers bieden wij verschillende vormen van begeleiding en behandeling. Dit doen wij voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar bij wie de ontwikkeling niet vanzelf gaat. Aanvankelijk boden wij onze diensten aan vanuit locatie Kindercentrum De Winde in Didam. Deze locatie gebruiken we echter niet meer. Tegenwoordig bieden wij op diverse plekken in de regio De Liemers onze diensten aan. Zo hebben we onze dagbehandeling ondergebracht bij IKC de Hoge Hoeve in Westervoort, de Schilderspoort in Zevenaar en openbare basisschool De Wetelaar in Doesburg. 

Begeleiding doen we samen en dichtbij

Samen met jou, als ouder, geven wij je kind de begeleiding die je kind nodig heeft. We gaan er vanuit dat kinderen erbij willen horen en contact willen met anderen. Zij willen nieuwe dingen ontdekken en leren beheersen, zelf het initiatief nemen en blijven proberen, ook als het niet direct lukt. Samen stellen we een zorgplan op. Jij kent je kind immers het beste en weet wat goed voor hem  is. Wij geven begeleiding die past bij jouw kind, jouw situatie en op díe plekken waar je kind is, thuis of tijdens of na school. Hiervoor bieden we verschillende vormen van zorg en ondersteuning

Veilige basis

Wij bieden je kind een veilige basis. Vervolgens gaan we gericht met zijn ontwikkeling aan de slag. Daarbij kijken we goed naar de mogelijkheden van je kind en maken we gebruik van verschillende methoden die ons helpen beter zicht te krijgen op zijn ontwikkelingsniveau. Zo kijken we kijken naar zijn gedrag,  spraak en taal, zijn intelligentie, grove en fijne motoriek, cognitieve vaardigheden, visuele waarneming en zijn communicatie.

Meer informatie?

Over wat wij voor je kind en jou kunnen betekenen en waar we onze diensten aanbieden? Neem contact met ons op.

  • Medewerkers met cliënt (kind) aan tafel Kindercentrum De Speeldoo