Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Buitenkant woningen De Lathmer Wilp

De Heege - wonen en complexe (of intensieve) zorg voor mensen met een verstandelijke beperking


De Heege is een woning voor mensen met een verstandelijke beperking op landgoed De Lathmer in Wilp. Hier wonen 20 mensen met een ernstig verstandelijke beperking die intensieve zorg nodig hebben.

Zorg én begeleiding

De woning kenmerkt zich door een zeer bekwaam team dat zowel intensieve zorg- als ondersteuningsvragen kan beantwoorden. We bieden op deze woning meerzorg op het gebied van zorg, maar ook op het gebied van gedrag. Het team draagt doorlopend goeie ideeën aan om aan te blijven sluiten bij de vragen van de bewoners. Ze volgen nieuwe ontwikkelingen nauwlettend.

In 2022 maakten we dit filmpje voor de werving van nieuwe collega's op De Heege. Het geeft een mooi inkijkje!

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/r2V_YhfFy2E

Veel aandacht voor veiligheid

Vanwege de gezondheid van de bewoners is er veel aandacht voor veiligheid en hygiëne. De woning is voorzien van tilliften, snoezelruimtes en specialistische kennis op het gebied van verpleegtechnische handelingen. Voor bewoners die dat nodig hebben is er dagbesteding in de woning. Iedereen heeft een eigen zit-/slaapkamer en een badkamer die gedeeld wordt met de aangrenzende bewoner.

Eigen gedragswetenschappers en (para)medici

De woningen hebben een eigen team van zorgprofessionals dat de bewoners goed kent. Elke bewoner heeft bijvoorbeeld een eigen gedragswetenschapper. Samen met het team kijken we naar alle belangrijke factoren rondom de bewoner. Dit helpt ons bij het formuleren van zorgvragen, doelen en bijbehorende acties. En dus bij hoe in de nabije toekomst de ondersteuning ingevuld wordt. Deze ondersteuning gebeurt vanuit onze grondhouding, in dialoog, met een duidelijke visie en methodieken. 

Ook bevindt zich op het landgoed een behandelcentrum met onder andere fysio-, logo- en ergotherapeuten, een gespecialiseerde tandarts, Artsen Verstandelijk Gehandicapten, diëtisten en speltherapeuten. Allemaal toegespitst op mensen met een verstandelijke beperking. Alle kennis op één landgoed dus!

Meer informatie

Wil je meer weten over wonen bij Zozijn? Neem dan contact met ons op.

  • Buitenkant woningen De Lathmer Wilp
  • Slaapkamer woningen De Lathmer Wilp
  • Badkamer woningen De Lathmer Wilp