Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Woning De Lathmer Wilp

De Herberg - wonen voor mensen met een verstandelijke beperking


De bewoners van De Herberg (Kasteelweg 114 en 116) zijn mensen met een verstandelijke beperking die intensieve zorg nodig hebben. Vanwege hun leeftijd of beperking hebben zij vaak lichamelijke zorg en soms verpleging nodig.

Huiselijk en gemoedelijk

Deze woning kenmerkt zich door de huiselijke, gemoedelijke en gezellige sfeer. De bewoners hebben uiteenlopende zorgvragen. Veel van hen zijn mobiel en kunnen zelf door de woning lopen of rollen. Iedereen heeft een eigen zit-/slaapkamer met sanitair.

Onderstaand filmpje hebben we weliswaar gemaakt om nieuwe collega's te werven, maar het geeft een mooi inkijkje in De Herberg!

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/HIZX_h5DSXY

Actieve hulp bij ADL

De ondersteuning is gericht op een zo normaal mogelijk leefklimaat. Wat kun je zelf en waar kunnen we bij helpen? De ondersteuners bieden actieve hulp bij de alledaagse levensbehoeften (ADL) zoals douchen, aankleden of eten. Ze zorgen ook dat ze altijd in directe nabijheid zijn. Bij ons word je op je echte waarde geschat. We kijken naar wat je kunt, maar vooral naar wat je aankunt. En wat je daarvoor nodig hebt van je ondersteuners.

Eigen gedragswetenschappers en (para)medici

De woningen hebben allen een eigen team van zorgprofessionals dat de bewoners goed kent. Elke bewoner heeft bijvoorbeeld een eigen gedragswetenschapper. Samen met het team kijken we naar alle belangrijke factoren rondom de bewoner. Dit helpt ons bij het formuleren van zorgvragen, doelen en bijbehorende acties. En dus bij hoe in de nabije toekomst de ondersteuning ingevuld wordt. Deze ondersteuning gebeurt vanuit onze grondhouding, in dialoog, met een duidelijke visie en methodieken. 

Ook bevindt zich op het landgoed een behandelcentrum met onder andere fysio-, logo- en ergotherapeuten, een gespecialiseerde tandarts, Artsen Verstandelijk Gehandicapten, diëtisten en speltherapeuten. Allemaal toegespitst op mensen met een verstandelijke beperking. Alle kennis op één landgoed dus!

Meer informatie

Wil je meer weten over wonen bij Zozijn? Neem dan contact met ons op.

  • Woning De Lathmer Wilp