Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Woningen De Smittenberg Wilp

De Smittenberg - wonen in een beschermende omgeving voor mensen met een verstandelijke beperking


Melkakkerweg 8 en 10 (De Smittenberg) zijn bestemd voor volwassenen die intensieve ondersteuning nodig hebben. Bij de bewoners is sprake van een wat lager cognitief niveau, soms ingewikkelde copingstrategieën en somatische zorgbehoeftes.

Begeleiding en zorg

Op De Smittenberg kunnen we zowel gedragsbegeleiding als lichamelijke zorg bieden. Je hebt immers niet altijd het één of het ander! Onze begeleiders geven je de zorg en ondersteuning die jij nodig hebt. Het team werkt intensief samen om alle bewoners tot hun recht te laten komen en zich te ontwikkelen.

Onderstaand filmpje is gemaakt om collega's te werven voor het werken op De Smittenberg. Het geeft ook een mooi inkijkje in de woning aan de Melkakkerweg 8 met haar bewoners. 

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/2OFHVFo_X_s

Duidelijkheid en structuur

We bieden zowel groepsgerichte als individuele ondersteuning. De ondersteuning is gericht op een zo normaal mogelijk leefklimaat. Wat kun je zelf en waar kunnen we bij helpen? We maken gebruik van (individuele) dagprogramma's om duidelijkheid en structuur voor je te creëren. Ook zijn er groepsmomenten waaraan iedereen kan deelnemen zoals samen eten, koffie drinken en wandelen. De woning is nieuw, ruim en naast een gezamenlijke huiskamer heb je je eigen fijne ruimte met slaapkamer, woonkamer en badkamer.

Klik in de foto om rond te lopen in huis!

Eigen gedragswetenschappers en (para)medici

De woningen hebben allen een eigen team van zorgprofessionals dat de bewoners goed kent. Elke bewoner heeft bijvoorbeeld een eigen gedragswetenschapper. Samen met het team kijken we naar alle belangrijke factoren rondom de bewoner. Dit helpt ons bij het formuleren van zorgvragen, doelen en bijbehorende acties. En dus bij hoe in de nabije toekomst de ondersteuning ingevuld wordt. Deze ondersteuning gebeurt vanuit onze grondhouding, in dialoog, met een duidelijke visie en methodieken. Daarnaast heeft iedere bewoner zijn eigen gedragsinterventieplan van waaruit wordt gewerkt. Zo kan op deze woningen de passende zorg worden geboden die de bewoner nodig heeft. 

Ook bevindt zich op het landgoed een behandelcentrum met onder andere fysio-, logo- en ergotherapeuten, een gespecialiseerde tandarts, Artsen Verstandelijk Gehandicapten, diëtisten en speltherapeuten. Allemaal toegespitst op mensen met een verstandelijke beperking. Alle kennis op één landgoed dus!

Meer informatie

Wil je meer weten over wonen bij Zozijn? Neem dan contact met ons op.

  • Woning met tuin De Smittenberg Wilp
  • Woning met terras De Smittenberg Wilp
  • Ingang woning De Smittenberg Wilp
  • Woning met grasveld De Smittenberg Wilp