Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Wilthagen en Korenmolen - buiten

De Wilthagen - beschermd wonen voor mensen met een verstandelijke beperking


Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/uoJAyzIXESo

In De Wilthagen (Sterrenboslaan 5-7) wonen 16 volwassenen die met name intensieve ondersteuning nodig hebben. Zij hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Vaak is er sprake van bijkomende problematiek zoals autisme, hechtingsproblematiek en psychische klachten. Ook helpen we waar nodig met douchen, wassen of andere verzorging. 

Gezamenlijk of individueel

Bij ons heb je je eigen dagprogramma. In eerste instantie betrekken we je zoveel mogelijk bij de groep, maar ben je liever op jezelf dan kan dat ook. Alle bewoners hebben dagbesteding op het landgoed, in een groep of individueel. 

Gebaren, picto's en verwijzers

We zijn vertrouwd met gebarentaal en het gebruik van picto's en verwijzers. Dat kan de communicatie soms veel makkelijker maken! 

Eigen gedragswetenschappers en (para)medici

De woningen hebben een eigen team van zorgprofessionals dat de bewoners goed kent. Elke bewoner heeft bijvoorbeeld een eigen gedragswetenschapper. Samen met het team kijken we naar alle belangrijke factoren rondom de bewoner. Dit helpt ons bij het formuleren van zorgvragen, doelen en bijbehorende acties. En dus bij hoe in de nabije toekomst de ondersteuning ingevuld wordt. Deze ondersteuning gebeurt vanuit onze grondhouding, in dialoog, met een duidelijke visie en methodieken. 

Ook bevindt zich op het landgoed een behandelcentrum met onder andere fysio-, logo- en ergotherapeuten, een gespecialiseerde tandarts, Artsen Verstandelijk Gehandicapten, diëtisten en speltherapeuten. Allemaal toegespitst op mensen met een verstandelijke beperking. Alle kennis op één landgoed dus!

Meer informatie

Wil je meer weten over wonen bij Zozijn? Neem dan contact met ons op.

  • Wilthagen - Huiskamer
  • Wilthagen - slaapkamer
  • Wilthagen - terras
  • Wilthagen en Korenmolen - buiten