Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Het Boshuis - beschermd en begeleid wonen voor mensen met een verstandelijke beperking


De woningen aan Veld en Weide 27 en 29 bestaan uit twee groepen voor mensen die intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben. Momenteel wonen hier volwassenen van 20 tot 70 jaar.

Structuur en begeleiding

Op de bovenverdieping, Veld en Weide 29, wonen 10 mensen met een verstandelijke beperking die begeleiding nodig hebben. Er is daar aandacht voor structuur en ondersteuning bij de dagelijkse gang van zaken. De woning kenmerkt zich door een stevig team dat goed kan meebewegen met de bewoners, maar tevens de structuur kan vasthouden.

Klik in de foto hierboven om de benedenverdieping van Het Boshuis te bekijken!

Sfeer, gezelligheid en zorg

Op de benedenverdieping, Veld en Weide 29, wonen 10 mensen met een verstandelijke beperking die intensieve zorg nodig hebben. Ze zijn tussen de 30 en 70 jaar oud. De sfeer is los en gezellig. Er is veel zorg besteed aan de aankleding van de woning.

Eigen gedragswetenschappers en (para)medici

De woningen hebben allen een eigen team van zorgprofessionals dat de bewoners goed kent. Elke bewoner heeft bijvoorbeeld een eigen gedragswetenschapper. Samen met het team kijken we naar alle belangrijke factoren rondom de bewoner. Dit helpt ons bij het formuleren van zorgvragen, doelen en bijbehorende acties. En dus bij hoe in de nabije toekomst de ondersteuning ingevuld wordt. Deze ondersteuning gebeurt vanuit onze grondhouding, in dialoog, met een duidelijke visie en methodieken. 

Ook bevindt zich op het landgoed een behandelcentrum met onder andere fysio-, logo- en ergotherapeuten, een gespecialiseerde tandarts, een Arts Verstandelijk Gehandicapten, diëtisten en speltherapeuten. Allemaal toegespitst op mensen met een verstandelijke beperking. Alle kennis op één landgoed dus!