Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Het Smidshuis - gebouw

Het Smidshuis - beschermd wonen voor mensen met een verstandelijke beperking


In het Smidshuis (Sterrenboslaan 4/6) wonen 20 volwassenen met een licht verstandelijke beperking, tussen de 20 en 60 jaar oud, die intensieve ondersteuning nodig hebben. Vaak is er sprake van bijkomende problematiek zoals autisme, hechtingsproblematiek en psychische klachten.

Onderstaand filmpje hebben we weliswaar gemaakt om nieuwe collega's te werven, maar het geeft een mooi inkijkje in Het Smidshuis!

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/kie999Yq0uo

Zelfstandigheid en zelfredzaamheid

Bij ons ben je zoveel mogelijk zelfstandig. De ondersteuners stimuleren je om zelfredzaam te zijn en begeleiden daarbij waar nodig. De bewoners hebben veelal voldoende aan mondelinge begeleiding. We helpen je dus met het aanbrengen van structuur in je dagelijks leven, maar je hebt zelf de vrijheid om hier zo zelfstandig mogelijk in te zijn.

Kijken naar wat je kunt en wat je aankunt

Alle bewoners kunnen zich mondeling goed uiten en hebben een grote woordenschat. We zien het echt als onze taak om samen met jou uit te zoeken wat je daadwerkelijk aankunt. Zo vinden we een dagprogramma dat bij je past en waar je je goed bij voelt. 

Eigen gedragswetenschappers en (para)medici

De woningen hebben een eigen team van zorgprofessionals dat de bewoners goed kent. Elke bewoner heeft bijvoorbeeld een eigen gedragswetenschapper. Samen met het team kijken we naar alle belangrijke factoren rondom de bewoner. Dit helpt ons bij het formuleren van zorgvragen, doelen en bijbehorende acties. En dus bij hoe in de nabije toekomst de ondersteuning ingevuld wordt. Deze ondersteuning gebeurt vanuit onze grondhouding, in dialoog, met een duidelijke visie en methodieken. 

Ook bevindt zich op het landgoed een behandelcentrum met onder andere fysio-, logo- en ergotherapeuten, een gespecialiseerde tandarts, Artsen Verstandelijk Gehandicapten, diëtisten en speltherapeuten. Allemaal toegespitst op mensen met een verstandelijke beperking. Alle kennis op één landgoed dus!

Meer informatie

Wil je meer weten over wonen bij Zozijn? Neem dan contact met ons op.

  • Woningen met schommel De Lathmer Wilp
  • Het Smidshuis - binnen
  • Het Smidshuis - woonkamer
  • Het Smidshuis - gebouw