Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Holtkamp en Torenakker - buiten

De Holtkamp en De Torenakker - wonen voor mensen met een verstandelijke beperking


De woningen aan Kasteelweg 3AB (De Holtkamp) en 3CD (De Torenakker) bestaan uit vier groepen voor mensen die intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben. Momenteel wonen hier volwassenen van begin 20 tot 50 jaar oud. Kasteelweg 3CD is met name bedoeld voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Vanwege hun leeftijd of beperking hebben zij vaak lichamelijke zorg en soms verpleging nodig.

Actieve hulp bij ADL

De ondersteuning is gericht op een zo normaal mogelijk leefklimaat. Wat kun je zelf en waar kunnen we bij helpen? De ondersteuners bieden actieve hulp bij de alledaagse levensbehoeften (ADL) zoals douchen, aankleden of eten. Ze zorgen ook dat ze altijd in directe nabijheid zijn. Bij ons word je op je echte waarde geschat. We kijken naar wat je kunt, maar vooral naar wat je aankunt. En wat je daarvoor nodig hebt van je ondersteuners. Meerdere bewoners hebben epilepsie. Ons team is er voor opgeleid om je zo goed mogelijk door zo'n aanval heen te helpen en je daarna op te vangen. 

Klik in de foto om rond te lopen in ons huis!

Sfeer, gezelligheid en structuur

Beide woningen kenmerken zich door sfeer en gezelligheid. Dit zie je terug in de aankleding en huiselijke omgeving. Toch wordt de structuur ook bewaakt voor een optimaal woongenot van de bewoners. Elke bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer met apart sanitair. 

Eigen gedragswetenschappers en (para)medici

De woningen hebben allen een eigen team van zorgprofessionals dat de bewoners goed kent. Elke bewoner heeft bijvoorbeeld een eigen gedragswetenschapper. Samen met het team kijken we naar alle belangrijke factoren rondom de bewoner. Dit helpt ons bij het formuleren van zorgvragen, doelen en bijbehorende acties. En dus bij hoe in de nabije toekomst de ondersteuning ingevuld wordt. Deze ondersteuning gebeurt vanuit onze grondhouding, in dialoog, met een duidelijke visie en methodieken. 

Ook bevindt zich op het landgoed een behandelcentrum met onder andere fysio-, logo- en ergotherapeuten, een gespecialiseerde tandarts, Artsen Verstandelijk Gehandicapten, diëtisten en speltherapeuten. Allemaal toegespitst op mensen met een verstandelijke beperking. Alle kennis op één landgoed dus!

Meer informatie

Wil je meer weten over wonen bij Zozijn? Neem dan contact met ons op.

  • De Holtkamp en Torenakker - buiten
  • Holtkamp en Torenakker - slaapkamer
  • Holtkamp en Torenakker - badkamer
  • Holtkamp en Torenakker - buiten
  • Holtkamp en Torenakker - slaapkamer