Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Kindercentrum De Zonnewijzer

Kindercentrum De Zonnewijzer - voor kinderen en jongeren


Kindercentrum, ook wel orthopedagogisch centrum, De Zonnewijzer is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar in de regio Noordoost-Gelderland en Zuidwest-Overijssel bij wie de ontwikkeling niet vanzelf gaat. We gaan er vanuit dat kinderen erbij willen horen en de wereld willen begrijpen. Zij willen dingen ondernemen, nieuwe dingen ontdekken en leren beheersen, zelf het initiatief nemen en blijven proberen, ook als het niet direct lukt. 

De Zonnewijzer is er voor kinderen en jongeren die dagdelen onderwijs volgen of (nog) niet van onderwijs gebruik kunnen maken. Op het kindercentrum geven wij verschillende vormen van begeleiding en behandeling. Binnen het orthopedagogisch centrum bieden wij verschillende groepen voor de dagbehandeling van je kind aan. De verschillende groepen zijn ingedeeld op de behoeften en hulpvraag van de kinderen en jongeren.

Begeleiding doen we samen en dichtbij

Samen met jou, als ouder, geven wij je kind de begeleiding die aansluit bij de behoeften van je kind. We gaan ervan uit dat kinderen erbij willen horen en contact willen maken met anderen. Zij willen nieuwe dingen ontdekken en leren beheersen, zelf het initiatief nemen en blijven proberen, ook als het niet direct lukt. Samen stellen we een zorgplan op. Jij kent je kind immers het beste en weet wat goed voor hem is. 

Samen kijken we welke vorm van zorg en ondersteuning we je kind kunnen bieden. Op basis daarvan komt je kind in één van onze groepen in ons kindercentrum. Ieder kind heeft een eigen begeleidings- of ondersteuningsvraag. Zo kan het zijn dat er een meerwaarde is om daarin samen te werken met de Daniël de Brouwerschool. De school ligt, ook op ons landgoed, tegenover het kindercentrum. Kinderen kunnen op individueel niveau dagdelen aansluiten bij de Daniël de Brouwerschool. 

Veilige omgeving

Wij bieden je kind een veilige basis in één van de groepen van maximaal 6 kinderen. Vervolgens gaan we gericht met de ontwikkeling van je kind aan de slag. Daarbij kijken we goed naar de mogelijkheden van je kind en maken we gebruik van verschillende methoden die ons helpen beter zicht te krijgen op zijn ontwikkelingsniveau. Zo kijken we naar zijn gedrag, spraak en taal, zijn intelligentie, grove en fijne motoriek, cognitieve vaardigheden, visuele waarneming en zijn communicatie. 

De Zonnewijzer ligt op het bosrijke landgoed De Lathmer van Zozijn in Wilp. Hier is het verkeersveilig. Kinderen ontdekken en ontwikkelen zich hier buiten op een veilige manier. Bijvoorbeeld tijdens het wandelen en fietsen over het terrein van De Lathmer. Vanuit het kindercentrum maken we gebruik van allerlei faciliteiten op het landgoed. Zo bezoeken we regelmatig de kinderboerderij, de spelotheek, het zwembad, de gymzaal of bewegen we bij het Cruyff Court. 

Meer informatie

Wil je meer weten over wat Kindercentrum De Zonnewijzer voor je kind en jou kan betekenen en waar we onze diensten aanbieden? Neem dan contact met ons op.

  • Kindercentrum Kompas - client met medewerker
  • Kindercentrum De Zonnewijzer