Icoon telefoon Bel ons
Dagcentrum 't Laer Etten

Dagcentrum 't Laer - dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking


't Laer is gevestigd in een karakteristiek gebouw in Etten. De inrichting van het gebouw is geschikt voor de dag- en werkactiviteiten die we bieden.

Elke groep bij 't Laer heeft zijn eigen dagprogramma

Seniorengroep

Hier geniet je in een huiselijke omgeving van contact met anderen. Je drinkt gezamenlijk koffie en eet samen. Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten zoals spelletjes, bewegen, muziek, koken of computerles. En 's middags kun je rusten als je dat wilt. 

't Laer biedt ook activiteiten aan waar je woont, afgestemd op wat jij nodig hebt. We doen (geheugen) spelletjes, we breien, lezen voor uit de krant of we koken samen in jouw tempo. 't  Laer neemt ook deel aan 'Samen Doetinchem', een project op Sportpark Zuid dat mensen met elkaar verbindt.

Intensieve begeleiding 

Heb je intensieve begeleiding nodig, dan krijg je hier ondersteuning van professionals die zorgen voor de nodige structuur. Zo krijg je vertrouwen en kun je nieuwe dingen leren.

Belevingsgroep 

Voor als je bijzondere zorg nodig hebt die past bij jouw zorgvraag. Sfeer, rust en een duidelijke dagstructuur zijn de basis van verschillende activiteiten, zoals: wandelen, snoezelen, muziek, koken en paardrijden. Zo ervaar je nieuwe dingen.

Serviceteam 

In 2018 zijn we gestart met het serviceteam. In dit team houd je je bezig met o.a. boodschappen halen, creatieve opdrachten en werkzaamheden die horen bij ’t KleedGoed. Maar we breiden de werkzaamheden nog steeds verder uit. In dit team is ruimte en tijd voor het ontwikkelen van je vaardigheden. 

Kledingruilpunt 't Kleedgoed 

Bij dit kledingruilpunt leveren mensen oude kleding in en zoeken weer andere kleding uit. Hier help je de vrijwilligers. Met kleding sorteren, werken in de winkel of bij de catering. Lees het verhaal van Mariette die trots is op 't Kleedgoed.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de activiteiten bij 't Laer? Neem contact met ons op. We maken graag een afspraak! 

  • Dagcentrum 't Laer Etten