Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Meisje zoekt logeerouder(s)

Wil jij logeerouder worden?


Maak een kind blij, word logeerouder! 

Wij zijn op zoek naar logeerouder(s) voor kinderen tussen 0 en 18 jaar! 

Bijna elk kind wil graag eens logeren: bij een vriendje, vriendinnetje of familie. Want wat is er leuker dan samen plezier maken en leuke dingen doen in een andere omgeving? Dat maakt logeren zo leuk! Alleen is voor sommige kinderen logeren niet vanzelfsprekend omdat ouders of zijzelf een hulpvraag hebben. Bijvoorbeeld omdat kinderen een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, autisme, ADHD of een ontwikkelingsachterstand hebben. 

Ook voor ouders is het fijn als hun kind af en toe een dag of een weekend kan logeren. Juist deze ouders hebben soms wat extra tijd voor zichzelf en aandacht voor de andere kinderen in het gezin nodig. Zo kunnen zij de zorg volhouden. Voor deze kinderen en ouders zoeken wij logeerouders. 

Tess gaat logeren

Er even uit zijn tijdens een logeerpartijtje, dat gun je ieder kind!

Logeren is leuk als iedereen het goed met elkaar kan vinden. Daarom kijken we zorgvuldig welk kind bij welke logeerouder(s) past. Allereerst geef je zelf aan wat je wensen zijn. Bijvoorbeeld of je veel of juist minder verzorging kunt geven of de leeftijd van het logeerkind. Dan volgt een uitgebreide kennismaking met de ouders van het kind en de logeerouder(s). Als er een goede klik is maakt het kind kennis met de logeerouder(s). 

Zo logeren kinderen in een gezin waar leeftijdgenootjes zijn of waar kinderen zijn die ouder of jonger zijn. Ook zijn er logeerouders die zelf geen kinderen hebben of waarvan de kinderen uit huis zijn. Zo is het voor iedereen weer anders. Een beroepsgerichte opleiding is niet nodig. Wel staat er altijd, als vraagbaak, een professioneel team voor je klaar en bieden we een vergoeding.

Anderen gingen je al voor 

Bij Bernadet en haar gezin logeert regelmatig Jesse. Jesse, Bernadet en de ouders van Jesse vertellen wat dit voor hen betekent: 

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/gMmNRygUn1c

Of lees het verhaal van Bernadet. Ook delen Nancy, Yvette, Helga samen met Bernadet graag hun ervaringen. 

Heb jij ruimte in je huis en in je hart? 

Hebben we je belangstelling gewekt en wil je meer weten over het worden van logeerouder(s)? Neem contact met ons op en vraag naar één van onze coördinatoren logeerouder(s) van Kind & Jeugd.