Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Museum Zozijn banner paars

Museum Zozijn


Welkom! In museum Zozijn, in het kasteel op De Lathmer, beleef je de veelzijdige geschiedenis van Zozijn als zorginstelling in de afgelopen 70 jaar.

Museum Zozijn zet elke vrijdagochtend van 10.00-12.30 uur haar deuren open voor bezoekers.

Museum Zozijn ingang
Museum Zozijn - diverse attributen

Collectie

Van de pij die de eerste broeders Penitenten droegen tot aan de moderne robot-kat die nu gebruikt wordt in de gehandicaptenzorg, je ziet het in museum Zozijn. Ook zijn er mooie, oude foto’s, aan de wand en digitaal te bekijken. Je kunt er luisteren naar verhalen van (oud-) medewerkers en meer bijzondere attributen zien, zoals een dwangbuis, één van de eerste rolstoelen en de dienstfiets.

Museum Zozijn - stoel
Museum Zozijn - wand met foto's

Herinneringstuin

De herinneringstuin, in de voormalige rozentuin is in 2021 aangelegd en biedt gelegenheid aan iedereen die dat wil om stil te staan bij een overledene. De herinneringsmuur biedt plek voor een aandenken aan een dierbare.

Historische wandeling

Een historische wandeling over de Lathmer leidt je langs interessante bezienswaardigheden. Beginnend bij het kasteel, langs het poortgebouw, richting de Daniël de Brouwerschool, op zoek naar het oude jachthuisje, gaandeweg zie je steeds meer oude foto’s en veel informatie voorbij komen. De wandeling brengt je als laatste bij de herinneringstuin, weer terug bij het kasteel.

Museum Zozijn - kranten met telefoon
Museum Zozijn - waslijn met ondergoed

Locatie en openingstijden

Museum Zozijn is elke vrijdagochtend geopend van 10.00-12.30 uur.

Voor groepen en scholen zijn in overleg andere bezoekmomenten mogelijk. Reserveer jullie bezoek aan het museum via museum@zozijn.nl

Museum Zozijn
Lathmerweg 5
7384 AD Wilp


Beleef jij ook de veelzijdige geschiedenis van Zozijn als zorginstelling binnenkort? 

We zien elkaar!