Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Winnaar Vindingrijkheidprijs 2022


Zoals ieder jaar reiken we ook dit jaar weer de Vindingrijkheidprijs uit. 
Een prijs voor een initiatief dat het leven van de cliënt verbetert, prettiger of makkelijker maakt. Afgelopen maandag 10 januari werd de winnaar van 2022 bekend gemaakt:

Miranda Willemsen met het initiatief 'Horecabonnen voor cliënten'


Miranda bedacht samen met het team van de horecagelegenheid in Wilp, de Gasterij, een manier waarop cliënten die moeilijk met geld kunnen omgaan, toch zelfstandig iets kunnen kopen bij de Gasterij. "Ik kreeg op een gegeven moment een vraag of het mogelijk was dat een cliënt op een andere manier kon betalen dan met cash geld. Vervolgens ben ik gaan nadenken hoe dit anders kon en kwam op deze horecabon uit. Bovendien geeft het een cliënt ook minder keuzestress bij de Gasterij zelf. Samen met de woning kunnen we per cliënt kijken welke gerechten iemand wil, maar ook mag hebben qua dieet e.d. Daar maken we dan een eigen 'kaart met bonnen' voor", aldus Miranda. 

Hoe werkt het precies?

De horecabonnen zijn geplastificeerde waardebonnen, waarmee een cliënt vervolgens een drankje of iets te eten kunt halen. Deze bonnen worden van tevoren betaald door de medewerkers op de woning. Zij verrekenen dit daarna weer bij de betreffende cliënt. Eigenlijk een heel eenvoudig idee, maar wel met een groots effect voor cliënten. Cliënten krijgen hiermee weer een stukje meer eigen regie en zelfstandigheid. 

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/4Dh-a7qLXs8

Het initiatief van de Gasterij werd door een jury gekozen uit acht inzendingen. De prijs werd uitgereikt door Hendrik Teeuwsen (cliënt lid van de jury Vindingrijkheidprijs) samen met bestuurder Marcel Wijnands.
"Allemaal mooie initiatieven die bijdragen aan een mooier, makkelijker en beter leven van onze cliënten. Soms ook relatief eenvoudig, zoals deze horecabonnen, dus het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Hopelijk inspireert dit ook anderen om het komend jaar weer met mooie initiatieven aan de slag te gaan, zodat we hier volgend jaar weer een nieuwe winnaar kunnen feliciteren", aldus Marcel Wijnands. 

Meer lezen over deze prijs?

Kijk op Vindingrijkheidprijs - Zozijn


Terug naar nieuwsoverzicht