Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Zozijn tekent partnerovereenkomst Deventer Sportploeg


Zozijn is sinds 2023 partner van de Deventer Sportploeg. Onlangs werd dit feit formeel bekrachtigd en tekende manager Gijs Waardenburg namens Zozijn de partnerovereenkomst. ‘De Deventer Sportploeg maakt zoveel mogelijk voor cliënten van Zozijn en andere mensen met een beperking; dat verdient onze steun en waardering’, aldus Gijs.

Sporten is voor mensen met een verstandelijke beperking niet altijd een vanzelfsprekendheid. De Stichting Deventer Sportploeg zet zich onder andere in om meer kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking of NAH meer te laten bewegen.

Zozijn is in 2023 partner geworden van de stichting. Op woensdag 6 maart werd daar - tijdens een gezellige én informatieve bijeenkomst met gemeenteraadsleden, partners en sporters - een formeel tintje aan gegeven. Manager Gijs Waardenburg ondertekende de partnerovereenkomst. Vervolgens plakte Gijs samen met Merette, één van de deelnemers, die middag het logo van Zozijn op de mooie promobus. Deze bus wordt ingezet om inclusieve activiteiten bij iedereen onder de aandacht te brengen.

Special Olympics

De Deventer Sportploeg is de meest bijzondere sportploeg van Deventer en omstreken. Alle sporters hebben een verstandelijke beperking. Zij sporten bij verschillende reguliere sportverenigingen in de gemeente, op hun eigen niveau. Eens per twee jaar doet een grote groep sporters mee aan de Special Olympics. Dit jaar is dit evenement in Brabant; van 14 tot en met 16 juni organiseren de gemeenten Breda en Tilburg deze nationale spelen. Daarbij is ook een aantal sporters dat woont en/of werkt bij Zozijn.


Terug naar nieuwsoverzicht