Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis

Onze medewerkers


Van de ruim 2500 medewerkers van Zozijn mag je verwachten dat zij vakkundig en liefdevol hun aandacht richten op jou. Dat vindt Zozijn belangrijk en daarom zorgen we ervoor dat onze medewerkers niet worden afgeleid door allerlei bijkomende taken. Zo'n 35 daadkrachtige managers zorgen voor de coaching en aansturing van de zorgteams. Én iedereen neemt deel aan een doordacht opleidingsprogramma. Er zijn niet alleen korte lijnen tussen de medewerkers, maar ook met de ouders, familie en vrijwilligers.

Werken in zorgteams met een leidinggevende

Onze zorgmedewerkers werken in teams. Elk team van een woning, kinder- of dagcentrum heeft zijn eigen leidinggevende manager. Die regelt de meeste organisatorische, administratieve en financiële zaken. Uit onderzoek blijkt dat teams dan goed kunnen presteren.  En daardoor kunnen de ondersteuners en begeleiders zich goed focussen op de zorg en ondersteuning van jou. Bij ons hoeven de zorgmedewerkers niet zelf te factureren, niet zelf collega's te werven bij vacatures, niet zelf een begroting te maken en geen werkoverleg te regelen. Dat doen onze managers, zij sturen de teams aan, zorgen dat er zorgplannen zijn, coachen, voeren het personeelsbeleid uit en stemmen af met externen. Bij Zozijn focussen de zorgmedewerkers zich dus op de mensen die zij ondersteunen in de woning, bij de dagbesteding of thuis.

Wil jij ook wel werken bij zo’n organisatie? Kijk dan hier bij werken bij Zozijn.

Vakkundige en veerkrachtige medewerkers

Van zorgmedewerkers wordt veel gevraagd. Niet alleen op het gebied van zorg en ondersteuning, maar bijvoorbeeld ook ict-vaardigheden, kennis van privacyregels en vaardigheden bij mensen die agressief handelen. Daarom is er een uitgebreid pakket met opleidingen, trainingen en deskundigheidsbevordering.

Hieronder zie je ons opleidingspakket.

Een (leer)rijk leven, samen met familie en vrijwilligers

De overheid betaalt de zorg en ondersteuning van mensen met een beperking. Maar voor een prettig en (leer)rijk leven is er méér nodig: een wandeling, naar het zwembad, een uurtje paardrijden. Met het zorggeld van de overheid kunnen we zulke, vaak individuele, vrijetijdsactiviteiten niet betalen. Gelukkig maken familie, vrienden, mantelzorgers en vrijwilligers zulke activiteiten vaak wel mogelijk.

Wij werken graag samen met familie en vrijwilligers. Lees hier het verhaal van vrijwilliger Joke.

Interesse om vrijwilliger te worden? Lees hier wat vrijwilligers doen!