Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Dagcentrum De Berken

Dagcentrum De Berken - dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking


Bij dagcentrum De Berken in Duiven kun je allerlei verschillende werkzaamheden en activiteiten doen. Samen kijken we wat jij leuk vindt en welke groep het beste bij je past. Ook als je lichamelijke zorg nodig hebt, ben je hier van harte welkom.

Aan de slag bij het Kook & Service team

Wil je graag je handen uit de mouwen steken? Dan ben je bij het Kook & Service team aan het goede adres. We kijken samen welk werk jij leuk vindt en wat je graag wilt doen. Je krijgt dan een persoonlijk dag- of weekprogramma.

Als je van koken houdt, kun je aan de slag in het kookteam. Je bereidt dan onder begeleiding van een kok samen met anderen een gezonde, warme maaltijd voor woonlocaties van Zozijn. Daarbij is goede hygiëne van groot belang. Daarom leer je ook hoe je eten goed kunt bewaren, hoe je hygiënisch werkt en schoonmaakt.

Bij het serviceteam doe je werkzaamheden voor de locatie en andere deelnemers van het dagcentrum. Je zet bijvoorbeeld koffie, maakt schoon, doet de was, de afwas en maakt fruithapjes. Ook kan je buiten aan de slag en zorg je dat de tuin en het terrein er netjes uitziet. Maar je kunt ook iemand meenemen voor een wandeling op bezoekje aan de markt.

Naast deze werkzaamheden is er ook tijd voor ontspannende activiteiten. Er is dus genoeg te doen!

Als je ouder wordt, is het gezellig bij Het Carrousel en De Roef 

Deze groepen zijn voor ouderen. In een gemoedelijke sfeer blijf je lekker bezig. Je kunt hier meedoen aan groepsactiviteiten en individuele activiteiten. Helemaal in je eigen tempo en zonder werkdruk. Daarnaast gaan we vaak naar buiten, in onze eigen tuin. En we maken ook vaak een wandeling, doen boodschappen of gaan de markt. 

Horen, zien, ruiken, voelen en proeven bij De Toermalijn

In deze groep staat passende zorg en veiligheid voorop. We bieden activiteiten waarbij je je zintuigen ervaart. Op deze manier herken je je omgeving. Elke dag van de week doen we activiteiten met het accent op horen, of zien, of ruiken, of voelen of proeven. Daarbij volgen we de methode 'Ervaar het maar'.

Meer informatie

Over dagbesteding bij De Berken? Neem contact met ons op. 

  • De Berken Duiven - huiskamer
  • Dagcentrum De Berken