Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Gebouw en speelplein De Timp

Kindercentrum De Timp - voor kinderen en jongeren


Orthopedagogisch centrum De Timp is er voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar uit de Oost-Achterhoek bij wie de ontwikkeling niet vanzelf gaat. Vanuit De Timp én op meerdere plekken in de Oost-Achterhoek bieden wij verschillende vormen van begeleiding en behandeling. Vaak samen met andere organisaties. De Timp ligt middenin een woonwijk in het dorp Lievelde. De kinderen van de R.K. Basisschool Antonius én van De Timp spelen op het gezamenlijke schoolplein. Ook heeft het kindercentrum een eigen, besloten en overzichtelijk, plein waar de kinderen kunnen spelen. 

Begeleiding doen we samen en dichtbij

Samen met jou, als ouder, geven wij je kind de begeleiding die je kind nodig heeft. We gaan er vanuit dat kinderen erbij willen horen en contact willen met anderen. Zij willen nieuwe dingen ontdekken en leren beheersen, zelf het initiatief nemen en blijven proberen, ook als het niet direct lukt. 
Samen stellen we een zorgplan op. Jij kent je kind immers het beste en weet wat goed voor hem/haar is. Wij geven begeleiding die past bij jouw kind, jouw situatie en op díe plekken waar je kind is, thuis of tijdens of na school. Hiervoor bieden we verschillende vormen van begeleiding

Veilige basis

Wij bieden je kind een veilige basis om zich te ontwikkelen. Vervolgens gaan we gericht met de ontwikkeling van je kind aan de slag. Daarbij kijken we goed naar de mogelijkheden van je kind en maken we gebruik van verschillende methoden die ons helpen beter zicht te krijgen op zijn/haar ontwikkelingsniveau. Zo kijken we naar gedrag, spraak en taal, intelligentie, grove en fijne motoriek, cognitieve vaardigheden, visuele waarneming en communicatie van je kind.

Zo dichtbij mogelijk en speciaal waar nodig

De locaties waar we, vanuit De Timp, ook Dagbehandeling bieden zijn; Groep Pino in Neede, Groep Elmo in Winterswijk en Villa Fluitenkruid in Lichtenvoorde. Op al deze locaties is een samenwerking met de scholen en andere organisaties waarbinnen onze dagbehandelingsgroepen zijn gevestigd.

Meer informatie

Wil je meer weten over wat Kindercentrum De Timp voor je kind en jou kan betekenen en waar we onze diensten aanbieden? Neem dan contact met ons op.

  • Gebouw en speelplein De Timp
  • Speeltoestellen De Timp
  • De Timp Buitentheater