Icoon telefoon Bel ons
Samen Thuis
Medewerker en cliënt met banaan

Groep Villa Fluitenkruid - Het Gele Park - Dagbehandeling voor jonge kinderen


Villa Fluitenkruid is er voor kinderen van 2 tot 5 jaar uit Oost Gelre en omliggende gemeentes waarbij de ontwikkeling niet vanzelf gaat. In kleine groepen bieden wij een gestructureerd dagprogramma. Onze groep is gevestigd in het gebouw van Het Gele Park in Lichtenvoorde. 

Hier gaan kinderen, dichtbij hun eigen huis, naar de dagbehandeling. We besteden veel aandacht aan samenwerken en samen spelen. Niet alleen met de kinderen van de eigen groep maar ook met de kinderen van de verschillende groepen van Het Gele Park. Groep Villa Fluitenkruid is onderdeel van de unit Weide. Deze bevindt zich samen met de unit Bos op de benedenverdieping van het gebouw. Binnen en buiten op de speelplaats spelen de kinderen heerlijk samen.

Begeleiding en zorg bieden we samen en dichtbij 

Vanaf het moment dat je kind naar Villa Fluitenkruid komt, kijken we naar zijn of haar ontwikkeling. In kleine groepen nemen de kinderen deel aan een gestructureerd dagprogramma waarbij we gebruikmaken van foto's/picto's of andere communicatiemiddelen. Aan de hand van thema's bieden we spelenderwijs activiteiten aan die de brede ontwikkeling van je kind stimuleren. Hierbij is aandacht voor de taal-/spraakontwikkeling, de sociaal- emotionele ontwikkeling, spel, gedrag en motoriek. We gaan altijd uit van de mogelijkheden van je kind en we bereiden hem/haar voor op een passende vorm van onderwijs. 

Binnen de dagbehandeling zijn een logopedist, fysiotherapeut, spelbegeleidster, ergotherapeut en een gedragswetenschapper nauw betrokken. Wanneer je kind gebruikmaakt van bijvoorbeeld fysiotherapie of logopedie dan bieden wij dit binnen de reguliere uren van de dagbehandeling aan. Na een dag bij Villa Fluitenkruid gaat je kind naar huis en hoeft niet meer naar therapie.

Meer informatie

Via een beschikking van de gemeente kan je kind bij ons in de groep terecht. Naast dagbehandeling op Groep Villa Fluitenkruid bieden we diverse andere vormen van zorg en ondersteuning. Groep Villa Fluitenkruid is onderdeel van orthopedagogisch centrum De Timp in Lievelde. Wil je meer weten over wat wij voor je kind en jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord! 

  • Het Gele Park ingang
  • Het Gele Park luchtfoto