Icoon telefoon Bel ons
Ingang woningen De Lathmer Wilp

De Molenkamp - beschermd wonen voor mensen met een verstandelijke beperking


De Molenkamp is een woning voor mensen met een verstandelijke beperking op landgoed De Lathmer in Wilp. Hier wonen 16 mensen met een ernstig verstandelijke beperking die intensieve zorg nodig hebben.

Zorg en visusproblemen

De 16 bewoners van Weversboschweg 8 hebben verschillende leeftijden maar ongeveer hetzelfde ontwikkelingsniveau. Zij hebben intensieve zorgvragen waaronder visusproblemen. Hygiëne en veiligheid staan op deze woning hoog in het vaandel. Elke bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en een badkamer die gedeeld wordt met de aangrenzende bewoner.

Zinvolle daginvulling en vrije tijd

Het team richt zich op het bieden van een zinvolle daginvulling van elke bewoner. Ook in de vrije tijd. Hiermee bieden we de bewoners voldoende prikkels om zich waar mogelijk te ontwikkelen, of om bestaande vaardigheden in stand te houden. 

Eigen gedragsdeskundigen en (para)medici

De woningen hebben allen een eigen team van zorgprofessionals dat de bewoners goed kent. Elke bewoner heeft bijvoorbeeld een eigen gedragsdeskundige. Samen met het team kijken we naar alle belangrijke factoren rondom de bewoner. Dit helpt ons bij het formuleren van zorgvragen, doelen en bijbehorende acties. En dus bij hoe in de nabije toekomst de ondersteuning ingevuld wordt. Deze ondersteuning gebeurt vanuit onze grondhouding, in dialoog, met een duidelijke visie en methodieken. 

Ook bevindt zich op het landgoed een behandelcentrum met onder andere fysio-, logo- en ergotherapeuten, een gespecialiseerde tandarts, Artsen Verstandelijk Gehandicapten, diëtisten en speltherapeuten. Allemaal toegespitst op mensen met een verstandelijke beperking. Alle kennis op één landgoed dus!

  • Ingang woningen De Lathmer Wilp
  • Slaapkamer woningen De Lathmer Wilp
  • Badkamer woningen De Lathmer Wilp